Universiteit Leiden

nl en

Honoursonderwijs

Ben jij nieuwsgierig, ambitieus en wil je meer uit je studie halen? Honoursonderwijs biedt je een extra uitdaging naast je reguliere studie. Het honoursonderwijs wordt georganiseerd vanuit de Honours Academy.

Persoonlijk en uitdagend

Honoursonderwijs is persoonlijk en uitdagend onderwijs, dat je naast je bachelor- of masterstudie doet. Je werkt samen met studenten van andere studierichtingen en verbreedt je blik, bijvoorbeeld door een wetenschappelijk vraagstuk vanuit verschillende disciplines te bekijken. Doordat je in kleine groepen onderwijs volgt, is er volop de ruimte om te experimenteren en je eigen interesses te volgen.

Aanbod

De Universiteit Leiden biedt verschillende programma's aan, die voor bachelorstudenten, masterstudenten en soms ook door allebei te volgen zijn. 

  • Honours College (30 EC): Volwaardig honoursprogramma dat je in het tweede, derde (en optioneel ook eerste) jaar van je bachelorstudie doorloopt aan een faculteit. 
  • Bachelor Honours Classes (5 EC): Interdisciplinaire, innovatieve vakken die je uitdagen op een bepaald onderwerp. Verplicht voor studenten van het Honours College, maar ook als niet-honoursstudent mag je je aanmelden!
  • LDE Bachelor Honours Programme Sustainability: Eénjarig honoursprogramma voor tweede- en derdejaarsbachelorstudenten die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, samen met studenten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit. 
  • Sommige praktijkgerichte vakken van de Master Honours Classes & Challenges zijn ook beschikbaar voor vergevorderde bachelorstudenten. 
  • Leiden Leadership Programme (15 EC): Eénjarig volledig honoursprogramma waarin je je leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelt, je verdiept in een maatschappelijk relevant thema en ervaring opdoet in een organisatie.
  • Master Honours Classes & Challenges (5 of 10 EC): Een korter durend vak of project waarin je leert om een complex vraagstuk te tackelen voor de maatschappij of in opdracht van een partnerorganisatie. 

Alle honoursprogramma's voor bachelor- en masterstudenten vind je hieronder nog eens op een rijtje:

Contact

Honours Academy
+31 71 527 6594
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Postbus 331
2300 AH Leiden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.