Universiteit Leiden

nl en

Honoursonderwijs

Wil jij over de grenzen van je studie heenkijken? Met honoursonderwijs ontwikkel je je extra op persoonlijk, professioneel en academisch vlak.

🌱 Experimenteer in de onderwijsproeftuin

Honoursonderwijs fungeert als proeftuin waar je kunt experimenteren met andere vakgebieden en ander soort onderwijs. Naast je reguliere bachelor- of masterstudie ontwikkel je vaardigheden, doe je nieuwe perspectieven op en leer je samen met studenten van andere opleidingen maatschappelijke problemen op te lossen. 

Benieuwd wat honours voor jou kan betekenen? 

🛒 Voor ieder wat wils

De Universiteit Leiden biedt verschillende programma's aan, die voor bachelorstudenten, masterstudenten en soms ook door allebei te volgen zijn. 

Sommige programma's duren één of meerdere jaren, maar je kunt ook een losse Honours Class doen. Neem vooral eens een kijkje bij het aanbod hieronder. 

 • Honours College (30 EC): Langdurig programma dat je tijdens je bachelor doorloopt aan een faculteit. Dat kan een andere faculteit zijn dan waar je je bachelor doet. 
   
 • Bachelor Honours Classes (5 EC): Een vak dat je uitdaagt op een bepaald onderwerp. Je hoeft hiervoor niet ingeschreven te zijn bij een ander honoursprogramma!

   
 • LDE Sustainability Honours Programme (15 EC): Eénjarig programma voor tweede en derdejaars bachelorstudenten uit alle faculteiten met interesse in duurzaamheid.
   
 • LDE Space & Society Honours Programme (15 EC): Eénjarig programma voor tweede en derdejaars bachelorstudenten uit alle faculteiten met interesse in ruimtevaart.
   
 • In Delft en Rotterdam zijn er honoursvakken en -programma's die je kunt volgen als bachelorstudent aan de Universiteit Leiden. 
 • Leiden Leadership Programme (15 EC): Eénjarig programma waarin je leiderschapsvaardigheden ontwikkelt, je verdiept in een maatschappelijk thema en professionele ervaring opdoet in een organisatie.
   
 • Master Honours Challenges (5 of 10 EC): Een vak of project waarin je leert om een complex vraagstuk te tackelen voor de maatschappij of in opdracht van een partnerorganisatie. 
   
 • In Delft en Rotterdam zijn er honoursvakken en -programma's die je kunt volgen als masterstudent aan de Universiteit Leiden. 
 • Sommige projectmatige Master Honours Challenges zijn ook beschikbaar voor derdejaars bachelorstudenten. 
   
 • Designing Your Life: de skills modules van Designing Your Life zijn beschikbaar voor master en derdejaars bachelorstudenten. Ontwerp jouw levenspad, leer netwerken en krijg meer vertrouwen in de toekomst!
   
 • In Delft en Rotterdam zijn er honoursvakken en -programma's die je kunt volgen als bachelor of masterstudent aan de Universiteit Leiden. 

Alles op een rijtje

Alle honoursprogramma's voor bachelor- en masterstudenten vind je hieronder nog eens op een rijtje:

Contact

Honours Academy
+31 71 527 6594
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Postbus 331
2300 AH Leiden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.