Universiteit Leiden

nl en

Brightspace Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Brightspace is de digitale leeromgeving van de Universiteit Leiden.

Inschrijven in Brightspace

De inschrijving voor een omgeving van een bepaald vak in Brightspace gaat altijd via uSis. Het inschrijven in Brightspace zelf is dus niet mogelijk. Hoe schrijf je je in?

  • Schrijf je via uSis in voor onderwijs en tentamens van het vak (bekijk de informatie over inschrijven voor vakken en tentamens). 
  • Zodra je je hebt ingeschreven in uSis, word je vanzelf voor de bij het vak behorende omgeving(en) ingeschreven in Brightspace. Deze omgeving(en) vind je dan in Brightspace onder 'My Courses'.
  • In de Brightspace-omgeving vind je meer informatie over eventueel werkgroeponderwijs. 

De Brightspace-omgeving van een vak wordt één tot twee weken voor de start van het onderwijs openbaar gemaakt voor studenten.

Eerstejaars studenten in tutorgroepen worden automatisch aangemeld voor het onderwijs en daarmee voor Brightspace. Zij hoeven dus verder niets te doen.

Afmelden voor een Brightspace-omgeving kan alleen als je je uitschrijft voor het onderwijs in uSis.

Aan de slag met Brightspace

Inloggen op Brightspace gaat met je ULCN-account. Voor algemene informatie en handleidingen voor Brightspace ga je naar https://studentuniversiteitleiden.screenstepslive.com/.

Contact

Heb je vragen over Brightspace en/of lukt het je niet om ermee aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de helpdesk.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.