Universiteit Leiden

nl en

Carrièrevooruitzichten

Heb je het programma goed afgerond, dan zijn er verschillende carrièrekansen voor jou.

Een klein aantal studenten die dit programma hebben gevolgd, kunnen solliciteren voor een volledig gesubsidieerde vierjarige Meijers PhD positie.

Andere studenten die hun master specialisatie hebben afgerond hebben uitstekende referenties voor een carrière in de academische wereld. Veel van onze Pre-PhD alumni hebben een promotieplaats aan onze universiteit of elders. 

Reijer Passchier

Voormalig deelnemer Talentprogramma

Reijer Passchier

"Bij al mijn verschillende functies zijn de kennis en academische onderzoeksvaardigheden die ik bij het talentprogramma heb opgedaan onmisbaar."

"Na het talentprogramma van 2011-2012 ben ik docent en promovendus geworden bij de afdeling staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden. Op 9 november 2017 verdedigde ik mijn proefschrift over ‘informele constitutionele verandering’. Na Leiden ben ik naar Tilburg gegaan, waar ik een jaar universitair docent vergelijkend staatsrecht ben geweest. Inmiddels werk ik als senior wetenschappelijk medewerker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Bij al deze functies zijn de kennis en academische onderzoeksvaardigheden die ik bij het talentprogramma heb opgedaan onmisbaar."

Frederik Behre

Voormalig deelnemer Talentprogramma

Frederik Behre

"Ik beveel dit programma iedereen aan die geïnteresseerd is in promotieonderzoek maar misschien nog niet volledig overtuigd is".

Na het voltooien van de LL.M. in Europees recht en het Talentprogramma aan de Universiteit van Leiden, startte ik de Meijers PhD-positie - mede gefinancierd door het Europa Instituut. De ervaringen tijdens het Talent Programme hebben mij veel geholpen bij mijn huidige promotieonderzoek. Het programma bood me de gelegenheid om na te denken over de voor- en nadelen van het uitvoeren van een promotieonderzoek, een proces dat mijn wens voor promotieonderzoek alleen maar versterkte. Als promovendus aan de Universiteit Leiden heb ik beperkte onderwijsverplichtingen, neem ik deel aan de dagelijkse taken van het Europa Instituut en heb ik voldoende tijd om mijn eigen onderzoek uit te voeren. Ik beveel dit programma iedereen aan die geïnteresseerd is in promotieonderzoek, maar misschien nog niet volledig overtuigd is om onderzoek te doen.

Waar komen onze alumni terecht?

  • 22 % Promotieplek bij Universiteit Leiden
  • 10 % Promotieplek elders
  • 68 % Overheid of private structuur

Bovenstaande gegevens betreffen de alumni van het voormalige Talentprogramma.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.