Universiteit Leiden

nl en

Dag 1 - 8 maart 2022

Elke ronde bevat presentaties en workshops. De presentaties duren 45 minuten, de workshops 1 uur en 45 minuten.  Steven Dossou van Transformation Zone opent de FLO days met zijn keynote presentatie.

10.00-11.00:


'The Youth Ultimate Guide to Succeed at Anything' (EN)

Steven Dossou is een inspirerende TEDx Spreker, Auteur, mede-oprichter van Leadership University, eigenaar van Sail Force Catalyst, een platform gericht op het trainen van Coaches & Sprekers. 

Steven heeft wereldwijd duizenden levens op een positieve manier beïnvloed en heeft de bijnaam: "Action Man". Hij wordt door zijn collega's gezien als een charismatische visionair die gelooft in het ontketenen van het menselijk potentieel door mensen te inspireren om hun grenzen te verleggen. Steven is het levende bewijs van iemand die zijn dromen heeft gevolgd en een nieuw pad is ingeslagen door zichzelf te ontwikkelen vanuit een bescheiden start in zijn land van herkomst (Togo-West-Afrika) naar leiderschap en een betekenisvolle rol op internationaal niveau.

Sail Force Catalyst is een platform gericht op het trainen van coaches en sprekers en is eigendom van Steven.

Ronde 1

Linde Nieman

Linde Nieman, Neuropsycholoog bij Ruststokers


Focus: Leer samenwerken met je brein
Hoe kan het dat het brein de basis is van alles, maar dat we zelden iets leren over hoe we onze hersenen dagelijks tegenwerken?

Zou jij…

  • Willen leren hoe het gevoel ontstaat van ‘door de bomen het bos niet meer zien’?
  • Willen weten waarom acht uur productief studeren voor je brein een mythe is?
  • Willen leren hoe je focus kunt aanbrengen in je loopbaankeuzes en niet overrompeld raakt door alle informatie en keuzes die je hebt?

Tijdens de lezing leer je hoe je hersenen je in de weg kunnen zitten. Je leert ook hoe je brein keuzes maken kan bemoeilijken (Help! Keuzestress!) en hoe je hier mee om kunt gaan.

De lezing wordt gegeven door Linde Nieman, neuropsycholoog en oprichter van Ruststokers. Daarnaast doceert Linde part-time aan de Universiteit Leiden binnen de bachelor psychologie.

defensity college

Farah Koppelaar, Defensity College

Defensity College is het werkstudentprogramma van het Ministerie van Defensie voor academische en HBO studenten. Defensity College verbindt Defensie met jou, door je een bijbaan in de organisatie aan te bieden en je te vormen tot militair. Jij bent een schakel naar de samenleving, doordat jij aan jouw omgeving kan laten zien waarom Defensie hard nodig is om te leven in vrijheid en veiligheid. Met een bijbaan van één à twee dagen in de week ontdek je hoe het is om te werken in een overheidsorganisatie die van aanpakken weet, terwijl jij je specifieke studiekennis toepast. Met jouw kennis kom jij tijdens je studie op voor een veilige toekomst. 
Farah Koppelaar vertelt je meer over haar ervaringen als werkstudent bij het Defensity College.

Theodora Seliniotaki, Docent Universiteit Leiden

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Zie voor meer informatie de Engelstalige website.

kleine consultant

Marc Streng, De Kleine Consultant

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Zie voor meer informatie de Engelstalige website.

Leiden United board

Leiden United Board (GEANNULEERD)

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Zie voor meer informatie de Engelstalige website.

Ronde 2

Eefje Cadee

Eefje Cadee, Onderwijskundige bij Blink

Werken als freelance lesmethode-ontwikkelaar
Eefje Cadee werkt als educatief ontwikkelaar aan lesmethodes voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Na haar studie Taalwetenschap in Nijmegen heeft zij bijna tien jaar in dienst gewerkt bij een toetsbureau. Daarna is zij als freelancer aan de slag gegaan als eindredacteur voor een aantal grote uitgeverijen. De overstap van een vast dienstverband naar werken als zelfstandige is een grote (en dappere) stap maar biedt ook veel mogelijkheden en uitdagingen. Denk aan: het werken met collega’s met een andere achtergrond dan zij en het werken aan verschillende lesconcepten. Hierover vertelt ze graag meer in haar lezing. 
 

agathon

Florien de Brouwer, Yentl Snoek en Saskia Tonkes, Agathon

Jouw plek op de arbeidsmarkt
Weet jij al waar je wil werken als je klaar bent met studeren? Misschien worstel je wel eens met die vraag. Een passende werkplek vinden is een kunst, ook nu er zoveel vacatures zijn in Nederland. Welk werk jou past is heel persoonlijk. Misschien wil je iets doen met je studierichting, en misschien ook niet. Net zo belangrijk is de werkomgeving: de collega’s, de organisatiecultuur en waarden van jouzelf en het bedrijf. Een lastige puzzel dus. Wij nemen je graag even mee in onze werkkamer. Wie ben je, wat kun je, wat wil je en welke werkomgeving past jou? We gaan op zoek naar jouw plek op de arbeidsmarkt.

Agathon Loopbaanbegeleiding

 

Over het bedrijf en de presentatoren:
Agathon Loopbaanbegeleiding is een netwerkorganisatie, bestaande uit diverse loopbaancoaches. Zij begeleiden mensen op het gebied van loopbanen en verbinden hun ambities met werk. Florien, Yentl en Saskia begeleiden vanuit hun verschillende achtergronden, levenservaringen en specialisaties. Ieder op geheel eigen wijze. Florien werkt helder, warm en doelgericht met young professionals die starten of switchen in hun carrière. Zij staat eerst samen met je stil om daarna met grote stappen vooruit te kunnen. Yentl kijkt met een frisse en scherpzinnige blik naar jou en je huidige situatie. Ze helpt onder andere starters op de arbeidsmarkt bij het maken van een bewuste keuze voor hun (eerste) werkplek. Saskia werkt met passie, is eerlijk en ervaren op diverse werkgebieden, gaat op zoek naar jouw unieke talent en brengt je in contact met diverse netwerken.

Meer informatie over de Agathon en de coaches op www.agathon.nl

amnesty

Sarah Birebi, Amnesty International

Deze presentatie wordt in het Engels gegeven. Zie voor meer informatie de Engelstalige website.

13.00 - 13.30: PAUZE

Ronde 3

Yara Doormans

Yara Doormans, Ministerie van Defensie

Defensie, learn to lead opleidingstraject tot officier bij de krijgsmacht.
In deze lezing Defensie Learn to Lead word je geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn om na je studie te werken bij Defensie.
Ben je altijd al benieuwd geweest naar de mogelijkheden van een carrière bij Defensie? In deze lezing vertelt Yara over de verkorte opleiding tot officier bij de krijgsmacht.

woortblind

Hans van de Velde, Coach, Impuls & WoortBlind

Deze presentatie wordt in het Engels gegeven. Zie voor meer informatie de Engelstalige website.

marloes hoekstein

Marloes , Koninklijke Kantalis

In deze lezing vertelt orthopedagoog Marloes Hoekstein je meer over het werken bij de Koninklijke Kentalis; een organisatie die mensen ondersteunt die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis of een communicatief meervoudige beperking hebben.

Marloes is werkzaam bij Kentalis Signis SO D/SH te Amsterdam, een school voor kinderen van 2,5 - 13 jaar die doof of slechthorend zijn, daarnaast stuurt zij 35 SO en VSO scholen aan op het gebied van relaties en seksualiteit. Ze vertelt je meer over deze grote organisatie, het interessante werkveld, het belang van vroegtijdige signalering van psychische klachten bij kinderen met een auditieve beperking en de andere uitdagingen en kansen waar zij iedere dag mee te maken heeft. En misschien leer je ook nog een paar gebaren uit de Nederlandse gebarentaal.

united nations

Riad Meddeb, United Nations Headquarters

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Zie voor meer informatie de Engelstalige website.


 

 

inzowijs

Jessica Vlaardingerbroek, Inzowijs

Werken bij Inzowijs
Inzowijs is een organisatie werkend met jeugd met lichte tot complexe problematiek. De laagdrempelige begeleidingen worden thuis, op school of in groepen verzorgd, en hebben als doel dat kinderen en jongeren hun potentieel optimaal benutten in het dagelijks leven. Zowel het kind, de ouder en de begeleiding denken mee hoe dit het beste behaald kan worden.
Werken bij Inzowijs kan heel goed gecombineerd worden met je studie, en door de vele mogelijke trainingen kan je ontzettend veel leren over het werken in dit veld. Ben je geïnteresseerd in werken met kinderen of jongeren en wil je meer leren over onderwerpen als emotieregulatie, zelfredzaamheid en het aanleren van sociale vaardigheden? Meld je dan aan voor deze workshop!

leiden vrijwilligerswerk

Lotte en Jacqueline, Incluzio - Leiden Vrijwilligerswerk (GEANNULEERD)

Wil jij op een toegankelijke manier ervaring opdoen met iets wat jij écht leuk vindt? Dan is vrijwillige inzet een slimme keuze! Lotte en Jacqueline van Leiden Vrijwilligerswerk, het ondersteunende platform voor vrijwilligers en organisaties in Leiden, vertellen jullie hier meer over in deze workshop. Wat is vrijwillige inzet, wat haal jij eruit, en wat zijn de mogelijkheden? Ontdek het tijdens de workshop. Laat je inspireren en doe mee!

Neem alvast een kijkje op de website: www.leidenvrijwilligerswerk.nl of Instagram Instagram .

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.