Universiteit Leiden

nl en

Informatiemarkt

Ben jij benieuwd met welke organisaties je in gesprek kunt komen op de informatiemarkt? Kom dan langs op de informatiemarkt tussen 13:00 en 14:15.

Amnesty International Student Group Leiden

Amnesty International is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die onrecht persoonlijk opvatten. Amnesty International voert campagne voor een wereld waarin iedereen mensenrechten geniet. Amnesty International heeft 13 actieve internationale 'Amnesty Student Groups' door heel Nederland, gevestigd in de grote (universiteits) steden. Ze organiseren evenementen, filmvertoningen, debatten, straatacties, borrels en meer.

Wil je gelijkgestemden ontmoeten, ervaring en kennis opdoen in het organiseren van acties voor mensenrechten, kunnen werken met mensen met verschillende achtergronden en veel plezier beleven? Sluit je aan bij onze 'Student Group' in Leiden! We hebben momenteel 5 commissies waar je lid van kunt worden: Women’s Rights Committee, LGBTQ +, Rights Committee-Children’s and Educational Rights Committee, Refugee Rights Committee, Future Rights Committee. Wij zoeken internationale (maar ook Nederlandse) studenten die graag in een internationale omgeving werken.

Career Service

De Career Service helpt studenten met vragen m.b.t. de voorbereiding op de arbeidsmarkt.

 

De Kleine Consultant

De Kleine Consultant is een non-profit organisatie gefocust op strategie consultancy volledig gerund door studenten. Zij  voegen waarde toe door enerzijds strategisch advies te verlenen daar waar het normaal financieel niet mogelijk is, en anderzijds door studenten te ontwikkelen middels ervaring, kennis, professionele coaching en het geven en krijgen van trainingen. Zo helpen ze MKB’ers, start-ups, stichtingen en andere non-profits met een waardevol advies tegen een kleine financiële vergoeding. Sinds 2008 hebben ze al meer dan 270 projecten tot een succesvol eind gebracht, iets waar ze enorm trots op zijn

Defensity College

Defensity College is het werkstudentprogramma van het Ministerie van Defensie voor academische studenten. Defensity College verbindt de Krijgsmacht met jou, door je een bijbaan in de organisatie aan te bieden en je te vormen tot militair. Jij bent een schakel naar de samenleving, doordat jij aan jouw omgeving kan laten zien waarom Defensie hard nodig is om te leven in vrijheid en veiligheid. Met een bijbaan van één à twee dagen in de week ontdek je hoe het is om te werken in een overheidsorganisatie die van aanpakken weet, terwijl jij je specifieke studiekennis toepast. Met jouw kennis kom jij tijdens je studie op voor een veilige toekomst.

iDoe

Jong iDOE nodigt jou uit ook vrijwilliger te worden! Jong iDOE is hierbij matchmaker en bestaat uit een enthousiast jongerenteam dat jou gaat helpen aan een toffe vrijwilligersplek die bij jou past!

Met vrijwillige inzet kan jij o.a:

  • de skills ontwikkelen die jij wilt,
  • ervaring opdoen,
  •  nieuwe mensen ontmoeten,
  • je netwerk vergroten en
  • een goed gevoel krijgen en aan anderen overbrengen.

Check onze website, Instagram en een inspirerende YouTube video: Jongeren en vrijwillige inzet | i-doe. Vrijwillige inzet & jongeren (@jong.idoe) • Instagram-foto's en -video's Wat vinden JONGEREN van hun VRIJWILLIGERSWERK? | Jong iDOE | - YouTube

PLNT Leiden

PLNT Leiden (centre for innovation and entrepreneurship) zet zich in om innovatie en ondernemerschap aan te jagen in Leiden en regio. PLNT biedt programma’s gericht op het ontwikkelen van jezelf als professional en/of ondernemer. Ook biedt het centrum vitale grondstoffen, zoals een actieve community, divers netwerk, actuele kennis en flexibele ruimtes en werkplekken. Hier kunnen startups die bij PLNT gevestigd zijn van profiteren en een vliegende start maken. PLNT koppelt talent aan maatschappelijke partners en bedrijfsleven, met als doel om (nieuwe) oplossingen te vinden voor bestaande uitdagingen. Deze ideeën en oplossingen kunnen vervolgens uitgroeien tot nieuwe startups.

PLNT zoekt studenten die nieuwsgierig zijn naar het leven als ondernemer en altijd al een eigen startup willen hebben. Maar ook naar studenten die beginnend ondernemer zijn, een super goed idee hebben, maar vast lopen bij het vertalen naar een werkend startup concept.

Prodeba

Prodeba is een organisatie gevestigd in Leiden dat zich richt op het ­begeleiden en behandelen van kinderen en jong volwassenen met een ontwikkelingsstoornis. Denk hierbij aan ADHD, autisme, gedrags- en angststoornissen, maar ook PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornissen en stemmingsstoornissen.

Prodeba is een organisatie in ontwikkeling en wegens groei op zoek is naar collega’s. Kijk op https://www.werkenbijprodeba.nl/. Misschien zit er een interessante vacature voor je bij? Je kan ons natuurlijk ook volgen op Linkedin, Facebook en Instagram.

Savie

Stichting SAVIE (Students Abroad Volunteering In Eastern Europe, voorheen Stichting ‘Wij Helpen Daar’) is een door studenten opgerichte organisatie, die zich inzet voor de kwetsbare inwoners in landen in Oost-Europa. Momenteel vinden onze projecten plaats in Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië. In de jaren ’90 was er in dit gebied een burgeroorlog, ondanks dat dit al enige tijd geleden is, is de situatie nog verre van ideaal. Door onze projecten dragen wij bij aan het verhogen van het maatschappelijk welzijn in deze gebieden.

De stichting Savie is op zoek naar vrijwilligers die hun bijdrage willen leveren aan een van de projecten, waarbij onder andere activiteiten worden georganiseerd voor verschillende doelgroepen  in Oost-Europa.

SPS-NIP

SPS-NIP is de Sectie Psychologie Studenten van het Nederlands Instituut van Psychologen. Zij zijn er om de stap van student naar werkveld te vergemakkelijken. Zij doen dit door jou te ondersteunen in het verkrijgen van een goed beeld van het huidig werkveld en de voortdurend veranderende beroepsmogelijkheden. Daarnaast bieden ze jou de handvatten om op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Zo kan jij je onderscheiden van de duizenden andere psychologiestudenten!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.