Universiteit Leiden

nl en

Workshops

De dag zal bestaan uit 4 verschillende rondes van 45 minuten. Het is niet verplicht om in iedere ronde een lezing of workshop bij te wonen, je mag er ook voor kiezen om maar naar 1 ronde te gaan.

In het aanmeldformulier kun je zelf aangeven welke workshop je wilt volgen. De workshops zullen in het Nederlands of Engels gehouden worden, dus houd hier rekening mee bij het aanmelden.

Ardi Bouwers: Circles and straight lines, communication differences between East and West

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Bezoek de Engelstalige website voor meer informatie.

Thijs Langevoort: Becoming politically active as a student

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Bezoek de Engelstalige website voor meer informatie.

Milou de Koning: Begeleiding door middel van tekenen/schetsen

Praktische tips om het gesprek en/of de begeleiding in kaart te brengen, waarbij de focus ligt op het werken met kinderen en ouders. Het is een interactieve workshop met een hoog doe-karakter. Dus pak de stiften en papier, ga aan de slag!

Tip: Bij de Zorgfabriek in Leiden worden er Loopbaangesprekken gehouden met starters en young-professionals. Tijdens deze ontmoeting maak jij kennis met De Zorgfabriek en proberen wij jou zo goed mogelijk te leren kennen. Wij ervaren dat veel starters nog niet weten welke kant ze precies op willen gaan. Of ze weten het wel, maar zien niet welke stappen hiervoor nodig zijn. Onze startgesprekken richten we zo in, dat jij na afloop met een duidelijkere richting óf actieplan naar huis gaat. En met een dosis inspiratie, energie en vertrouwen om aan je carrière te beginnen!
 

The power of persuasion

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Bezoek de Engelstalige website voor meer informatie.

 

Farah Koppelaar: Leiderschaps dilemmaspel: Operation Cyber Sword

Je bent aan het studeren en merkt dat je naast je studie een extra uitdaging zoekt. Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging die past bij jou als persoon, maar ook bij jouw studieachtergrond. Wil jij je kerncapaciteiten optimaal benutten én een positieve impact maken op de wereld om je heen? Dan is Defensity College is hét academische werkstudentprogramma voor jou! Leer tijdens ons interactief ethisch-dilemmaspel wat voor leider jij bent én hoe jij relevante werkervaring op kan doen en persoonlijke ontwikkeling door kan maken als werkstudent bij het Ministerie van Defensie. Want leiderschap is niet alleen zeggen, leiderschap is ook vooral doen.

Tip: Laat bijbanen en relevante nevenactiviteiten zien op je CV! Laat zien wat je naast je studie doet, alleen goede cijfers zijn niet alles

Ileen en Oumaima: Een agile training

De Kleine Consultant (DKC) maakt vaak gebruik van een 'agile' werkwijze om tot mooie strategische adviezen te komen voor onze klanten. 'Agile' is een methode die het mogelijk maakt om sneller en efficiënter in teams te kunnen werken. Je zal na de workshop hopelijk in staat zijn om een complex probleem op te breken in behapbare, kleine stukjes. Een super handige manier van werken, en binnen elk carrière pad toepasbaar!

Tip: De meest waardevolle tip die wij als DKC mee kunnen geven aan studenten is: ga de uitdaging aan. Al moet je hiervoor soms je comfortzone verlaten, waag de gok en ga de uitdaging aan!

Boost your energy

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Bezoek de Engelstalige website voor meer informatie.

 

Lotte Burgmeijer: Oriënteren op vrijwillige inzet

We nemen jou mee in wat vrijwillige inzet inhoudt, wat de mogelijkheden zijn en wat de motivatoren zijn om het te doen. We geven concrete voorbeelden van vacatures en laten zien hoe je die kan vinden en kan reageren. Na de workshop heb je een beter beeld van vrijwillige inzet en hoe je het kan vinden!

Sophie Blok: Finding a job that fits

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Bezoek de Engelstalige website voor meer informatie.

Anne-Roos Smulders: CV en motivatiebrief training

De CV en motivatiebrief-training van Integrand is een middel om studenten richtlijnen en handvatten te bieden voor sollicitaties. Met het geven van deze training probeert Integrand inzicht te geven in het sollicitatieproces waarbij de CV, de motivatiebrief en het sollicitatiegesprek aan bod komen. Tijdens deze training zal de inhoud van het CV en de motivatiebrief uitvoerig worden besproken met de bijbehorende do’s en don’ts. Daarnaast zal ook de functie van het CV en de motivatiebrief worden behandeld tijdens het sollicitatiegesprek en hoe studenten zich hier het beste op kunnen voorbereiden. Als laatste zullen ook nog wat mogelijke vragen tijdens een sollicitatiegesprek behandeld worden.

Suicide prevention

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Bezoek de Engelstalige website voor meer informatie.

 

Eva van der Meer: What do I have to offer an employer?

Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Bezoek de Engelstalige website voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.