Universiteit Leiden

nl en

Students for students

Bij de POPcorner FSW vind je o.a. projecten en activiteiten die vóór studenten en dóór studenten worden georganiseerd. Je kunt van deze activiteiten gebruik maken als student van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, vanuit je hulpvraag, maar ook meehelpen als buddy. Het gaat o.a. om het Buddysysteem en het Pre-study programme.

POPcorner

Buddysystemen

Het Buddysysteem is bedoeld voor alle studenten van de FSW die behoefte hebben aan iemand die helpt bij praktische of inhoudelijke zaken. Het buddysysteem wordt gecoördineerd door studenten van de POPcorner FSW.

Het studeren kan voor studenten uiteenlopende uitdagingen met zich meebrengen. Daarom bestaat het Buddysysteem van de POPcorner FSW uit verschillende specialisaties. De specialisaties binnen het Buddysysteem zijn:

Drempelloos studeren

Het Drempelloos studeren - buddysysteem is er om studenten te helpen die wegens gezondheidsproblemen niet altijd fysiek aanwezig kunnen zijn op de universiteit. Ook studenten met dyslexie kunnen zich aanmelden voor het buddysysteem.

Lees meer over Drempelloos studeren!

Pre-study Programme: de overstap naar de universiteit/hogeschool

Het Pre-Study Programme koppelt studenten van de Universiteit Leiden aan 4 vwo’ers met dezelfde uitgangspositie: eerste-generatie studerenden en/of studenten met een diverse culturele afkomst.

Op deze manier krijgen de middelbare scholieren de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het academische veld. Enerzijds via het doen van onderzoek en anderzijds door te reflecteren op hun persoonlijke ontwikkeling. Dit onder begeleiding van paraprofessional en ervaringsdeskundige: een universitaire student(e), en gestuurd vanuit de vragen: Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat zou ik willen bereiken? Wat past bij mij?

Lees meer over het Pre-Study Programme!

students for students
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.