Universiteit Leiden

nl en

Social Studying Group

Wie kent dit scenario: je hebt de motivatie gevonden om te gaan studeren en je gaat vol goede moed naar je bureau en je legt alles klaar. Je zit aan je bureau met al je studiespullen voor je en je bent er helemaal klaar voor. Maar je stuurt nog even een laatste berichtje op je mobiel en voor je het weet is de hele middag voorbij. Verdraaid, hoe voorkom je de volgende keer dat dit weer gebeurt?

Kom naar de Social Studying Group!

De 'Social Studying Group' is opgezet om studenten in contact te brengen met elkaar om elkaar te motiveren en om samen te studeren. In plaats van dat je parallel studeert (naast elkaar zonder dat je je iets van de ander aantrekt) bespreek je met elkaar wat je gaat doen en kun je elkaar om input vragen als je even vastzit of als je een frisse blik nodig hebt. En na elkaars input kun je weer zelfstandig aan de slag. Per sessie wordt door de deelnemers bepaald wat een fijn werkritme is voor iedereen.

Voorbeelden werkritmes

  • Open dialoog waarin iedereen op ieder moment kort geconsulteerd kan worden, maar waar je ook zelfstandig aan de slag kan.
  • Een schema van 45 minuten zelfstandig werken en 15 minuten interactie voor vragen, feedback en meedenken.

Skype

Er wordt gewerkt via Skype en een voorwaarde is dat je je audio en video aan laat, zodat de deelnemers met elkaar in contact blijven. En in deze werkvorm is luisteren naar muziek of hoorcolleges ook prima mogelijk, omdat deze audio niet voor iedereen te horen is als je oortjes of een koptelefoon gebruikt.

Wil je een keer meedoen en het uitproberen, of heb je nog vragen? Stuur een mail naar de coördinator Ly Pham.

mailto:n.l.pham@umail.leidenuniv.nl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.