Universiteit Leiden

nl en

Begeleiding/hulp

Om je te helpen je studie succesvol en vlot te doorlopen biedt de Universiteit Leiden begeleiding en advies aan. Zowel op inhoudelijk gebied als op het gebied van bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling zijn er verschillende mensen en afdelingen bij de Universiteit Leiden die je daarbij kunnen helpen.

Alle eerstejaars bachelorstudenten van de Universiteit Leiden krijgen een student als mentor en docent als tutor om ze wegwijs te maken in hun nieuwe studie en stad. De tutorgroepen, van tien tot vijftien studenten, versterken de onderlinge band. 

Meer informatie vind je op de studentenwebsite: Mentoren & tutoren.

Studieadviseur

De studieadviseur of studiecoördinator van jouw opleiding is de expert op het gebied van je studie. Bij hem/haar kun je terecht als je hulp of advies nodig hebt bij je studie, of het nu gaat om persoonlijke studieproblemen of meer praktische zaken.

Als je ongewenst gedrag (zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld of discriminatie) ondervindt, of iemand verdenkt van inbreuk op de wetenschappelijke integriteit, dan kun je je wenden tot vertrouwenspersonen.

Elke vertrouwenspersoon kan je op weg helpen en zo nodig doorverwijzen naar de meest geschikte persoon voor jouw vraag.

De studentenpsychologen kunnen je helpen bij zowel studiegerelateerde als persoonlijke problemen. De studentenpsychologen bieden laagdrempelige hulp: maak gerust een afspraak om je problemen te bespreken.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.