Wetenschapsstage
Tijdens de wetenschapsstage in jaar 2 of 3 van de master doe je zelf (bio)medisch wetenschappelijk onderzoek. De wetenschapsstage is een verplicht onderdeel van de master en kun je binnen verschillende gebieden van de Geneeskunde doen.
Duur stage
De wetenschapsstage duurt minimaal 18 weken, uit te breiden naar 23 en 28 (inclusief 2 weken POV). Je kunt de stage uitbreiden door deze te combineren met de keuzeruimte.
Voorwaarden
Studenten kunnen de wetenschapsstage pas definitief regelen als ze de indeling van de coschappen hebben gekregen. Je kunt beginnen met de stage als het vak Praktische Onderzoeksvaardigheden met een voldoende is afgesloten, je je bachelordiploma hebt en de wetenschapscommissie de stage heeft goedgekeurd.
Procedure
- Zoek een stageplaats en supervisors: de eisen waaraan de stage moet voldoen, staan op Brightspace, bij de module van de master geneeskunde onder Jaar 3. Voor alle wetenschapsstages buiten het LUMC is een LUMC supervisor vereist die in het vakgebied van de stage werkt.
- Goedkeuring stageplek: dien je aanvraag in via KL-APP (Klinische Fase Applicatie); zodra je stagebegeleider en de Commissie Wetenschapsstage je stage hebben goedgekeurd in KL-APP kun je aan de stage beginnen.
- Tijdens de stage: je voert zelf onder begeleiding het onderzoek uit.
- Aanvragen verlenging: wil je het onderzoek inhoudelijk verzwaren, dan is het mogelijk om tussentijds een verlenging aan te vragen. Doe dit wel zo snel mogelijk en bespreek het met je stagebegeleider. De verlengingsaanvraag doe je ook via KL-APP.
- Afronding van de stage: schrijf een verslag in de vorm van een wetenschappelijk artikel; de eisen van het verslag vind je op Brightspace, bij de module van de master geneeskunde onder Jaar 3.
- Beoordeling wetenschapscommissie en archivering: de laatste versie van het verslag upload je in Kl-APP. De wetenschapscommissie beoordeelt het verslag binnen 15 werkdagen.
Contact
Voor vragen over de wetenschapsstage kun je terecht bij wetenschapsstagegnk@lumc.nl.