Universiteit Leiden

nl en

Inschrijven voor vakken en tentamens

Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor meer informatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de onderwijsadministratie van je opleiding.

Verplichte inschrijving voor hoorcolleges, tentamens en werkgroepen.

Voor alle studenten Geesteswetenschappen is het verplicht zich in te schrijven voor alle hoorcolleges, werkgroepen en tentamens. Je schrijft je in via MyStudymap. Dat geldt zowel voor de verplichte onderdelen als voor de studieactiviteiten die je in de keuzeruimte (minor) volgt. Alleen voor je bachelor-eindwerkstuk en voor de masterscriptie hoef je je niet in te schrijven.

Zie voor meer informatie deze pagina.

NB: Voltijd eerstejaars bachelorstudenten worden voor de colleges die in september beginnen ingeschreven door hun opleiding. Ook voor hen geldt: controleer op tijd of je staat ingeschreven! Voor de colleges die in februari beginnen dien je je als student zelf in te schrijven.

Plannen van je studie

Voordat de inschrijfperiode open gaat, kun je je studie voor het komend semester plannen in MyStudymap. Vanuit deze planning kun je je in één keer inschrijven voor alle vakken als de inschrijving van start gaat.

  • Semester 2: Plannen van het tweede semester is mogelijk in MyStudymap vanaf 6 december 13.00 uur. Dit geldt zowel voor bachelor- als voor masterstudenten.

Zie voor meer informatie over het verschil tussen plannen en inschrijven, deze pagina.

Inschrijven voor hoorcolleges, werkgroepen en tentamens

Voor hoorcolleges, werkgroepen en tentamens schrijf je je tijdig in via MyStudymap . Sommige werkgroepen hebben een beperkte capaciteit en kunnen snel vol zijn. Niet ingeschreven staan voor een cursus kan betekenen dat je niet mag deelnemen aan de afsluitende tentamens van de cursus. Met het inschrijven voor een tentamen krijg je een zogeheten voorinschrijving. Je moet je deelname aan een tentamen tussen dertig en tien dagen voordat het tentamen plaatsvindt in het studentenportaal bevestigen. Je ontvangt hierover bericht. Als je je deelname niet tijdig bevestigt, kun je niet deelnemen aan het tentamen.

  • Semester 2: Inschrijven voor een hoorcollege, werkgroep of tentamen of werkgroep in het 2e semester is voor cursussen in de Bachelor mogelijk vanaf 15 december 15.00 uur en voor cursussen in de Master vanaf 16 december 15.00 uur tot en met 14 dagen voor de start van het onderwijs.

Daarna is het niet meer mogelijk om je zélf in te schrijven via MyStudymap. Ben je te laat met inschrijven voor hoorcolleges en werkcolleges, dan kun je contact opnemen met de onderwijsadministratie. Je hebt hiervoor toestemming van de docent nodig. Voor kerncurriculumvakken neem je contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen.

Let op!

Voor inschrijvingen in MyStudymap in semester 2 van studiejaar 2021-2022 gelden een aantal belangrijke aandachtspunten. Zorg dat je deze gelezen hebt voor je je gaat inschrijven.

Aandachtspunten MyStudymap 2021-2022

Inschrijven vakken en tentamens collegejaar 2021-2022

Inschrijven via MyStudymap.

Inschrijven essays en schrijfopdrachten

Inschrijving voor essays als eindopdracht gaat op dezelfde manier als voor tentamens. Inschrijven voor tussentijdse opdrachten is niet nodig.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.