Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Haagsche Tafeltjes Avond 2024

Datum
maandag 10 juni 2024
Tijd
Bezoekadres
Nieuwspoort
Bezuidenhoutseweg 67
2594AC Den Haag

Wil jij de verhalen achter de politiek ontdekken of in discussie met Nederlandse politici? Kom dan naar de Haagsche Tafeltjes Avond op 10 juni, georganiseerd door SIB-Leiden, in Nieuwspoort Den Haag (nabij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer). Toegang is gratis voor alle studenten van Universiteit Leiden, registratie is verplicht. Op deze avond kun je Nederlandse politici ontmoeten uit alle lagen van het Nederlandse bestuur.

Wat is de Haagsche Tafeltjes Avond?

De Haagsche Tafeltjes Avond, in het kort de HTA, is een jaarlijks evenement waar studenten de kans krijgen om te speeddaten met politici en bestuurders uit verschillende bestuurslagen. Denk aan burgermeesters en gemeenteraadsleden, maar ook Tweede Kamerleden en Europarlementariërs zullen deze avond aansluiten. De aanwezige politici en bestuurders zijn verspreid over het gehele politieke spectrum.

Studenten kunnen de politici en bestuurders in speeddate rondes vragen naar de politiek en actualiteit, naar hun carrière en bezigheden, maar ook kunnen zij een politieke discussie aan gaan. Vragen worden niet van tevoren afgesproken, wat zorgt voor een vrij en open gesprek.

Huisregels

Omdat het hier gaat om een (semi-)formeel evenement, zijn er enkele regels om de avond in goede banen te leiden.

  • Je draagt kleding volgens de dress code 'Tenue de Ville'
  • Er kan niet van tevoren worden aangegeven met welke bestuurders deelnemers in gesprek willen gaan. Zo worden de deelnemers eerlijk verdeeld en krijgt iedereen de kans om ook buiten de eigen politieke bubbel te treden.
  • Je bent respectvol naar de politici, bestuurders en medewerkers.
  • SIB-Leiden heeft de toestemming om je te verwijderen van het evenement bij ongepast gedrag.
  • SIB-Leiden heeft het recht om beeldmateriaal dat tijdens het evenement gemaakt wordt te gebruiken voor publicitaire doeleinden zonder aparte toestemming of financiële tegemoetkoming van de deelnemer, conform de privacywetgeving. 

Als je onverhoopt toch niet aanwezig kan zijn bij het evenement, stuur je een mail  met daarin je annulering die tenminste 24 uur voor het evenement is (zondag  9 juni 19:00).

Verder worden vragen en onderwerpen niet vooraf besproken, dus wees vrij om aan de hand van deze regels over alles in discussie te gaan tijdens de speeddates!

Inschrijven

Aanmelden voor dit evenement is verplicht via het onderstaande formulier. Inschrijvingen zijn open voor iedere student van de Universiteit Leiden (ook niet-leden van SIB-Leiden), maar de plaatsen zijn beperkt.

Inschrijfformulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.