Universiteit Leiden

nl en

Loopbaan en solliciteren

Werkbezoek ‘Werken in een museum’

Ben je benieuwd hoe het is om in een museum te werken? Geef je dan nu op voor dit werkbezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden op 30 november 2023!

Docent
Madeleine Wark  (Stagecoördinator / loopbaanadviseur)
Werkvorm
werkbezoek

Werkbezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens dit bezoek zul je op tour meegenomen worden langs de verschillende afdelingen, waaronder de afdelingen Conservatie, Restauratie en Educatie.

De medewerkers zullen je alle ins en outs vertellen over hun baan, welke vaardigheden zij in hun dagelijkse werk gebruiken en welk pad zij hebben bewandeld om nu hier te werken.

  • Toon Sykora: conservator Egypte en Nubië. Hij zal de studenten - uiteraard op de afdeling Egypte - meenemen in het werk van de wetenschappelijke afdeling van het museum.
  • Helbertijn Krudop: restaurator.
  • Lianne Imthorn: managementassistent: Zij komt in haar baan in aanraking met alle afdelingen van onze organisatie en zal de studenten op de afdeling Romeinen vertellen over de veelzijdigheid van haar werk en de oorsprong van haar liefde voor geschiedenis.
  • Anouk Wallien: museumdocent. Zij laat de studenten op de afdeling Grieken ervaren hoe zij de vele verschillende groepen die in het museum op bezoek komen laat kijken naar objecten. 

Dit werkbezoek is gratis bij te wonen, wel vragen we je om in te schrijven. Na inschrijving ontvang je verdere  details over het werkbezoek.

Deze voorlichting is bedoeld voor (oud) studenten Geesteswetenschappen tot een jaar na afstuderen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.