Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Persoonlijke ontwikkeling | Studievaardigheden en studiemanagement

Rouwgroep

“Doodgewoon” studeren als er iemand dood is gegaan, hoe dan?…

Een verlies in je leven kan ervoor zorgen dat je hinder ondervindt bij het studeren en je (studie)leven in het algemeen. Het kan helpen om dit verlies te delen met anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Rouwen bestaat o.a. uit het schuren met je omgeving waardoor er vaak weer ruimte ontstaat om je studie op te pakken zoals jij het graag wilt. 

Programma

De groep komt 2-wekelijks bij elkaar in totaal 6 keer. De maximale groepsgrootte is 6. De thema’s die aan bod komen tijdens de groepssessies zijn “wie is er dood gegaan”, “wat is er gebeurd”, “welke gevoelens zijn er allemaal”, “heb je herinneringen” en “hoe ga je nu verder met dit verlies”. De herkenning en erkenning zorgt er mede voor dat je (meer) durft te gaan rouwen.

Voorwaarden

Het overlijden van je dierbare moet langer dan een half jaar geleden zijn.
Als je graag deel wilt nemen aan de groep dan gaat er een intake bij de studentenpsycholoog aan vooraf. Hierin besluiten we of deelname aan de groep passend zal zijn. Er wordt een rouw checklist afgenomen voor de eerste en na de laatste bijeenkomst. 

Wie mag er meedoen?

Studenten ingeschreven aan de Universiteit Leiden.

Aanmelden

Studenten  kunnen zich aanmelden via het spreekuur van de studentenpsychologen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. 
Let op! Er kan een wachttijd zijn voor deelname aan de bijeenkomsten. Mocht je nog vragen hebben over de training, stuur dan een mail naar psychologen@sea.leidenuniv.nl.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.