Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Persoonlijke ontwikkeling | Studievaardigheden en studiemanagement

Vergroot je zelfvertrouwen, werken aan je zelfbeeld

Denk je vaak negatief over jezelf? Vergelijk je jezelf veel met anderen? Wanneer je negatieve gedachten over jezelf hebt en de kritische stem de overhand krijgt dan kan er sprake zijn van een negatief zelfbeeld. Dit kunnen gedachten zijn zoals: ‘ik ben dom, ik kan niks’ of ‘ik ben niet goed genoeg'.

Werkvorm
Training

Deze negatieve gedachten kunnen effect hebben op je emoties en gedrag en kunnen je functioneren gaan belemmeren. Als het beeld van jezelf negatief is, dan dringt positieve informatie uit de omgeving niet (goed) door.
Hoe kun je leren om anders naar jezelf te kijken?

Werkvorm

Het is een praktische training waarbij je zowel tijdens de training als thuis aan de slag gaat met opdrachten uit het werkboek ‘Negatief zelfbeeld' van Manja de Neef.
Tijdens de training krijg je uitleg over de mechanismen die een rol spelen bij het zelfbeeld, er zijn oefeningen, opdrachten en voorbeelden uit de praktijk. Dit helpt om een genuanceerder beeld van jezelf op te bouwen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: positieve eigenschappen, censuur naar jezelf, omgaan met kritiek.

  • Schaf het boek 'Negatief zelfbeeld' van Manja de Neef (ISBN 9789024450251) zelf aan voor de start van de training. Kosten 24,50 euro.

Wie mag er meedoen?

Studenten ingeschreven aan de Universiteit Leiden. Het is belangrijk dat je tijdens alle bijeenkomsten aanwezig kunt zijn. 
Wanneer er genoeg aanmeldingen zijn (minimaal 4 studenten) kan de training doorgaan.

Aanmelden

Meld je aan via een mail naar Miranda van Boekel of Martine Efting Dijkstra. Vervolgens nemen we contact op voor een korte kennismaking om samen te inventariseren of de training bij je past.
m.m.w.van.boekel@sea.leidenuniv.nl
m.efting.dijkstra@sea.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.