Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Studievaardigheden en studiemanagement | Persoonlijke ontwikkeling

Begeleidingsgroep voor hoogbegaafde studenten

Men spreekt over het algemeen over hoogbegaafdheid als een combinatie van een IQ dat hoger ligt dan gemiddeld (als grens wordt meestal aangehouden boven de 130), gekoppeld aan een veelzijdige en vaak creatieve manier van denken en werken. (5 bijeenkomsten)

Docent
Simone Keijsers  (Studiekeuze-/loopbaanadviseur)

Wellicht ben je al op de lagere school en/of middelbare school aangelopen tegen uitdagingen die te maken hadden met hoogbegaafd zijn. Het kan ook zijn dat je er op de universiteit pas achter komt dat hoogbegaafd bent.

Het is vaak niet heel makkelijk om te praten over hoogbegaafdheid, je begint er misschien niet zo snel zelf over.
Als je ervaart dat hoogbegaafdheid uitdagingen met zich meebrengt waar je graag met andere hoogbegaafden over wilt praten, en je wilt aan de slag om negatieve gevolgen of patronen waar je op dit moment mee te maken hebt te veranderen, dan kan deze groep iets voor jou zijn.

Uitdagingen kunnen te maken hebben met bijvoorbeeld timemanagement, interesse snel verliezen, studievaardigheden, moeite hebben met koetjes-en kalfjesgesprekken, enzovoorts. Hier een link naar een lijst met mogelijke uitdagingen.

Voor wie

Studenten bij wie hoogbegaafdheid middels onderzoek is vastgesteld, of studenten bij wie het aannemelijk is dat ze hoogbegaafdheid zijn. Als je het niet zeker weet kun je ook een afspraak maken om te bespreken of de uitdagingen waar jij tegenaan loopt te maken zouden kunnen hebben met hoogbegaafdheid.
Met dit gesprek kunnen we niet vaststellen of je hoogbegaafd bent. Wil je daarover zekerheid hebben, zul je dat zelf moeten laten vaststellen door middel van testen.

Werkwijze

Vijf groepsbijeenkomsten van 3 uur, om de week. Na de vijfde bijeenkomst is  er ruimte om na te praten en ook andere hoogbegaafde studenten te ontmoeten die niet in jouw groep zaten. Wanneer je je aanmeldt verplicht je je tot het bijwonen van alle vijf bijeenkomsten, het hebben van contact met mededeelnemers tussen de bijeenkomsten en het werken aan je gestelde doelen.

Begeleider

Simone Keijsers, studentenbegeleider gespecialiseerd in studiekeuze-/loopbaanvragen, studievaardigheden en hoogbegaafdheid.

Aanmelden

Door middel van het maken van een afspraak met Simone Keijsers. Afspraak maken kan via 071-5278025 (Student Support Services) of langskomen in Studentencentrum Plexus, Kaiserstraat 25 bij Student Support Services. In een gesprek kijken we dan eerst samen of deze groep de juiste aanpak is voor je.

Als je wordt doorverwezen naar deze groep door een van de studentenbegeleiders  (studentenpsychologen, studentendecanen en studiekeuze- en loopbaanbegeleiders) is het niet nodig om een afspraak te maken en kun je je direct per mail aanmelden: sjm.keijsers@sea.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie