Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Studievaardigheden en studiemanagement | Persoonlijke ontwikkeling

Workshop Relax: ontspannen studeren zonder stress!

Ervaar je een hoge studiedruk en heb je moeite met ontspannen? Werk je steeds harder zonder echte ontspanning te ervaren, als je vrij bent? Of pieker je veel en kun je daardoor niet goed slapen? Dan is deze workshop geschikt voor jou!

Werkvorm
Workshop

Inhoud

Tijdens de workshop staan we stil bij stress; wat is stress en wat is de functie van stress? Je leert om signalen van stress bij jezelf te herkennen. Verder krijg je inzicht in de verschillende manieren waarop je om kunt gaan met stress en de invloed van (negatieve) gedachten op je gevoel en je gedrag. Door middel van oefeningen geven we je enkele tools mee om bewuster in te kunnen spelen op signalen van stress. Daarnaast is het ook belangrijk om ruimte te creëren voor ontspanning en te ontdekken wat je rust geeft. Tijdens de workshop gaan we daar ook mee aan de slag en doen we een ontspanningsoefening met elkaar. 

Wie mag er meedoen?

Voor studenten ingeschreven aan de Universiteit Leiden. Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 12.

Let op: voor deze workshop is een minimum van 4 deelnemers vereist. Wanneer er minder aanmeldingen zijn, kan de workshop maximaal 2 dagen van tevoren worden geannuleerd. Wij nemen dan contact met je op.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.