Universiteit Leiden

nl en

Opleidingsprogramma

Bij de keuze van je studie heb je je als het goed is al enigszins verdiept in het studieprogramma. De Universiteit Leiden gebruikt verschillende systemen voor het ontsluiten van alle details rondom je studieprogramma en vakken, en voor de communicatie tussen docenten en studenten.

In de Studiegids staat alle informatie over de vakken van jouw opleiding. Je kunt daar alles lezen over je studieprogramma. Via de online leeromgeving Brightspace kun je communiceren met je docenten en opdrachten inleveren.

Aanvraag afstuderen

Aanvraag cijferlijst en studieverklaring

Aanvragen voor studenten Geneeskunde

Aanvraag documenten alumni

Procedures en reglementen

Handleidingen

Plattegrond LUMC

Studieprogramma Master Farmacie

De masteropleiding Farmacie duurt 3 jaar en leidt je op tot basisapotheker. Het onderwijs vindt plaats in de collegezaal, in apotheken, bij huisartsen en op ziekenhuisafdelingen. De blokken in jaar 1 en 2 zijn thematisch opgebouwd rond aandoeningen en patiëntengroepen en tijdens elk thema loop je farmaceutische coschappen (klinische stages in een apotheek) die je voorbereiden op je toekomstige rol als medebehandelaar. In jaar 3 ligt de nadruk op onderzoek, vrije ruimte en afronding van je ontwikkeling tot apotheker in het semi-apotheker-coschap. Meer weten over het volledige studieprogramma? Bekijk dan het curriculum van de master Farmacie.

Meer informatie over het studieprogramma is te lezen in de studiegids.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de start van je studie? Op de pagina voor nieuwe studenten lees je wat je allemaal voor moet bereiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.