Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Stel je kandidaat voor de medezeggenschap

5 april 2022

Van 9 tot en met 13 mei 2022 worden de universitaire verkiezingen gehouden. Je kunt je vanaf deze week hiervoor kandidaat stellen. Als student kun je dit jaar kandideren voor de Universiteitsraad, alle faculteitsraden en de studentenraad LUMC. Wil jij je komend jaar inzetten om de belangen van studenten te behartigen? Van 5 tot en met 8 april kun je je kandidaatstelling indienen!

Wat doet de medezeggenschap?

De Universiteitsraad en de Faculteitsraden volgen het bestuur van onze universiteit kritisch, geven gevraagd en ongevraagd advies en beslissen mee over belangrijke onderwerpen. De Universiteitsraad doet dat op het niveau van het College van Bestuur en de Faculteitsraad doet dat op het niveau van de faculteit. Lees meer over hun werk en contactgegevens in de organisatiegids.

Waarom zou ik me kandidaat stellen?

Niet alleen biedt een rol in de medezeggenschapraden de kans om studentenbelangen te vertegenwoordigen, het zorgt ook voor goed bestuur. Daarnaast biedt het je de kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van netwerken, onderhandelen, argumenteren en beoordelen van beleid. Ook ben je altijd als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de universiteit!

Hoe stel ik me kandidaat?

Je kunt je kandidaat stellen door de juiste formulieren in te vullen en deze in te dienen bij het stembureau. Hoe je dat precies doet, lees je op de pagina ‘Stel je kandidaat’. In de organisatiegids vind je meer informatie over de planning van de verkiezingen 2022

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.