Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Start als trainee bij de Rechtspraak

28 juni 2023

Rond jij dit jaar je masterstudie rechten af, of ben je in de afgelopen twee jaar afgestudeerd? Wil je een slimme eerste stap zetten in jouw carrière en wil jij je inzetten voor een rechtvaardige samenleving? Wil je kennismaken met verschillende rechtsgebieden en jezelf ontwikkelen tot een kundige en veelzijdige juridisch professional met een waardevol netwerk? Wil jij werken bij een werkgever die het belangrijk vindt dat je je thuis voelt bij ons? Dan is het tweejarig Traineeprogramma Rechtspraak iets voor jou!

Wat ga je doen?

Tijdens het tweejarig Traineeprogramma Rechtspraak ga je aan de slag als juridisch professional bij een van de elf rechtbanken of vier gerechtshoven. Je doet ervaring op in verschillende rechtsgebieden (strafrecht en civiel- of bestuursrecht) binnen het gerecht waar je komt te werken. Je schrijft bijvoorbeeld mee aan conceptvonnissen en helpt zaken voor te bereiden. Je maakt kennis met partners binnen én buiten de Rechtspraak en bouwt een waardevol netwerk op.  

Daarnaast werk je aan je eigen competenties met hulp van professionals uit het vak. Je neemt deel aan een uniek programma helemaal gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je komt in aanraking met complexe vraagstukken en bijvoorbeeld projectmatig werken, en volgt een variëteit aan cursussen en trainingen. Kortom: een veelzijdig programma om jezelf breed te ontwikkelen; de kickstart van jouw carrière als juridisch professional. 

Meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.