Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Stem deze week voor de faculteitsraad!

22 april 2024

De verkiezingen voor onze faculteitsraad staan voor de deur en jouw stem is belangrijker dan ooit! Dit is jouw kans om invloed uit te oefenen op beslissingen die direct impact hebben op jouw studie-ervaring.

Door te stemmen, help je mee aan het vormen van een faculteitsraad die echt vertegenwoordigt wat wij, als studenten, belangrijk vinden. Het gaat om zaken zoals de kwaliteit van onderwijs, studiefaciliteiten en nog veel meer dat ons dagelijks raakt.

Wat doet de Faculteitsraad?

De Faculteitsraad is het op één na hoogste medezeggenschapsorgaan binnen de universiteit; alleen de Universiteitsraad is hoger. De Faculteitsraad (de 'FR') heeft instemmings- en adviesrecht over verschillende zaken die de faculteit aangaan. De raad fungeert daarmee als de vertegenwoordiger van studenten en personeel, en als klankbord voor het faculteitsbestuur. 

Maak kennis met de lijsttrekkers
 

Daniël - ONS (Ondernemende Studenten)

Hallo, ik ben Daniël. Naast zeer actief te zijn in het studentenleven zit ik in mijn tweede termijn als faculteitsraadslid, momenteel als vice-voorzitter. Ik zet me al tijden in voor de verbetering van faciliteiten (de kantine en toegang tot gratis menstruatieproducten), visie op onderwijsvernieuwing (digitale geesteswetenschappen) en universiteitsbrede samenwerkingen om bredere problemen aan te pakken (de tentameninschrijvingen). 

 

Julia - LVS (Lijst Vooruitstrevende Studenten)

Hoi! Ik ben Julia, ik ben 22 en ik doe op dit moment de Master Literary Studies. De standpunten van LVS die voor mij het belangrijkst zijn, zijn student well-being, en diversiteit en inclusie. Vooral omdat deze twee onderwerpen ook veel van onze andere standpunten dekken. Denk aan digitalisering, dat is een punt op zich, maar valt ook onder inclusie aangezien het de toegankelijkheid van educatie bevorderd voor mensen die door chronische ziekte, handicap, of andere omstandigheden lastiger naar fysiek college kunnen komen. 
 

Susan - DSP (Democratische Studenten Partij – Den Haag)

Hoi, ik ben Susan (die/hen) en studeer Grieks en Latijn. Momenteel zit ik in de faculteitsraad en ik zou graag doorgaan. Zo kan ik mijn opgedane ervaring meenemen om me hard te maken voor een faculteit die actief onderdeel is van de maatschappij, student vriendelijk is én zich klaarmaakt voor de digitale toekomst! 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.