Universiteit Leiden

nl en

Podcast: heeft de lockdown een blijvende impact op jongeren?

De strenge lockdowns van het afgelopen anderhalf jaar hebben veel impact gehad op jongeren. Waarom bleek uitgerekend deze generatie zo gevoelig voor de sociale consequenties? En blijven ze er de rest van hun leven last van houden? Anne-Laura van Harmelen vertelt in deze aflevering van Enkeltje Wetenschap wat we hierover weten.

Van Harmelen is hoogleraar Brein, Veiligheid en Veerkracht en weet veel over de invloed van traumatische ervaringen bij jongeren. Uit cijfers blijkt dat het welzijn van jongeren tijdens de coronacrisis afnam. Van Harmelen vertelt in deze aflevering hoe dat komt, en ze laat zien hoe veerkracht ervoor kan zorgen dat jongeren deze ervaringen gemakkelijker doorkomen.

De podcast Enkeltje Wetenschap is te beluisteren op de volgende kanalen: 

  • Soundcloud
  • iTunes
  • Spotify
  • Castbox
  • Stitcher
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.