Universiteit Leiden

nl en

Unicum: twee keer assessor

Joost Barendse is ook voor komend jaar benoemd tot assessor. Dat betekent dat Joost nog een jaar de studenten van onze faculteit mag vertegenwoordigen. Wat vindt hij daar zelf van en wat zijn z’n plannen? Drie vragen aan onze vorige en toekomstige assessor.

Hoe heb je dit coronajaar ervaren?

‘Ook ik heb dit jaar grotendeels thuis doorgebracht achter mijn laptop in mijn kleine studentenkamer. Maar ondanks dat heb ik de assessorfunctie als erg leerzaam en interessant ervaren, en daarbovenop ook erg leuk.’ 

Joost is voor de tweede keer benoemd tot assessor

Twee jaar op rij is een unicum; wat vind je daarvan?

‘Ik verwacht dat het volgende jaar weer nieuwe uitdagingen met zich mee brengt. Hopelijk kan ik alle nieuwe mensen die ik dit jaar online heb ontmoet, ook fysiek treffen komend jaar. Daarom ga ik zelf graag nog een jaar door als assessor van onze faculteit. De overige leden van het faculteitsbestuur beseffen ook dat dit een bijzonder jaar is geweest en ze geven mij graag de kans om het assessorjaar fysiek te ervaren.’

Wat wil je komend jaar bereiken?

‘Ik wil nog wel graag wat verbeteren op het gebied van studenteninspraak. De meeste opleidingscommissies (OC) hebben per jaar een student in de OC. Omdat de studentenaantallen de afgelopen tien jaar mee dan verdubbeld zijn, is het voor OC-leden steeds moeilijker om alle studenten te vertegenwoordigen. Ik ben dan ook voor jaarvertegenwoordigingen voor alle jaarlagen van onze opleidingen. Die jaarvertegenwoordiging kan het OC-lid dan regelmatig van de nodige input voorzien, waardoor de OC effectiever kan functioneren.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.