Universiteit Leiden

nl en

Nieuwsbrief Student Support FSW januari 2022

Gelukkig nieuwjaar!

Het team van Student Support FSW wenst jou een gezond en gelukkig 2022!

Ook aankomend jaar staan de POPcorner, Career Service en Community Engagement Service weer voor je klaar met interessante workshops, persoonlijke gesprekken, studie- en career tips en nog veel meer!
In dit nieuwsbericht vind je alle nieuwtjes van Student Support FSW en een overzicht van de activiteiten die plaatsvinden in januari. We helpen je graag verder!

Study & Career Support FSW Instagram

Volg ons nu ook op instagram! Je kunt Support Services FSW nu ook vinden op het kanaal @study_careersupportfsw. We delen hier onder andere studie-, stage- en loopbaanervaringen van studenten, carrièretips van alumni, studie- en carriere tips & tricks en (vrijwillers)vacatures!

instagram

Studieondersteuning in januari

Helaas is het door de aangescherpte coronamaatregelen op dit moment niet mogelijk om de Student Support FSW balie op de faculteit te bezoeken. Je kunt natuurlijk wel nog steeds bij ons terecht met vragen voor en over de POPcorner, Career Service en Community Engagement Service, want online staan we nog altijd voor je klaar. 

Zoek je een steuntje in de rug bij het vinden van je weg in je studie en het studentenleven? Twijfel je over je aanpak van de studie of wil je je vaardigheden verder ontwikkelen? Neem eens een kijkje op de website van de POPcorner

Voor studiekeuze-en loopbaanvragen, carrieretips, CV, Linkedin en motivatiebrieven checks en (vrijwilligers)vacatures kun je terecht bij de Career Service FSW en de Community Engagement Service. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kun je hier terecht

Je kunt je cv en/of Linkedin profiel ook bespreken met één van de student-assistenten van de Career Service FSW, via Teams of email.
Maak een afspraak met Iris of Annabel via het online afsprakenformulier!

Workshops en activiteiten januari

Door het jaar heen verzorgt Student Support FSW events en workshops m.b.t. persoonlijke ontwikkeling, studievaardigheden, loopbaan en solliciteren. 

Aankondiging voor februari: Online Career Days - Duurzaamheid
De online Career Days over Duurzaamheid vinden plaats van 1-3 februari van 15.00-17.00 uur. Sprekers werkzaam op het gebied van duurzaamheid zullen meer vertellen over hun werk.
Meer informatie over de sprekers en aanmelding volgt binnenkort.

In januari zullen de volgende workshops plaatsvinden:

Loopbaan en solliciteren:
 

Datum

Workshop                               

20/01

Online Workshop LinkedIn for the Advanced (ENG)

24/01

Online Event – Working in the Netherlands (ENG)

25/01

Online Workshop Sollicitatiegesprek

27/01

Online Career College: Working in Education  (ENG)

27/01

Workshop Assessments (ENG)

28/01 CV & application letter (ENG)

Studieaanpak en persoonlijke ontwikkeling:
 

Datum    

Workshop

12/01

Online Workshop Study Rechoice (ENG)

17/01

Online workshop Studieherkeuze

17/01

Rouwgroep (meerdere bijeenkomsten) 

20/01 Workshop Effectief studeren

25/01

Begeleidingsgroep voor hoogbegaafde studenten (meerdere bijeenkomsten)

26/01 Workshop Uitstelgedrag aanpakken - Get Started!

28/01

Faalangstreductietraining (meerdere bijeenkomsten)

Houd de cursuskalender goed in de gaten! Ook voor eventuele wijzigingen in het programma.

Naar de cursuskalender!

Student experience!

In de student experience van deze maand: het verhaal van Esther. Esther twijfelde veel over haar studiekeuze en heeft om ondersteuning gevraagd bij de Career Service FSW. 

‘‘De gesprekken die ik bij Career Services voerde, hebben me echt geholpen om mijn gedachten te vatten en de afspraken motiveerden me om in actie te komen. Samen met mijn studiekeuze/loopbaanadviseur ben ik begonnen met het maken van een overzicht van mijn dromen en kwaliteiten, die ik vervolgens kon vertalen naar doelen.’’

Lees de rest – en andere verhalen- op ons Instagram kanaal @study_careersupportfsw . 

foto esther studiekeuze

Volg ons!

Volg @study_careersupportfsw om op de hoogte te blijven van alle Student Support FSW activiteiten, workshops en initiatieven! We plaatsen hier maandelijks een overzicht van onze activiteiten en delen onder andere vacatures, studie- en carrière-tips in onze posts en stories!

@study_careersupportfsw
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.