Universiteit Leiden

nl en

Nieuwsbrief Student Support FSW maart 2022

In deze Student Support FSW nieuwsbrief lees je meer over het serviceaanbod van de POPcorner, Career Service en Community Engagement Service van de faculteit der Sociale Wetenschappen. Denk aan aankomende activiteiten, vacatures en handige tips op het gebied van studievaardigheden, persoonlijke en professionele ontwikkeling, studentenwelzijn, (studie)loopbaanoriëntatie en sollicitatievaardigheden. Jij bent als FSW student van harte welkom bij Student Support FSW!

Facultaire Loopbaan Oriëntatiedagen 2022 (online)

Op 8, 9 & 10 maart!

Wil jij je tijdens je studie alvast zo goed mogelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw vakgebied? Ontdek het tijdens de online Facultaire Loopbaan Oriëntatiedagen! Er staat weer een mooi programma klaar voor alle studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen die meer willen weten over mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Het event start met een inspirerende plenaire sessie door life coach Steven Doussou! Het programma bestaat verder uit verschillende rondes met workshops en sessies verzorgd door alumni, andere sprekers uit het werkveld, internationale bedrijven en studentenverenigingen. Ook kan je deelnemen aan sollicitatieworkshops en CV- en LinkedIn profiel checks, verzorgd door de Career Service FSW!

Houd het Instagram kanaal en de website van de FLO in de gaten voor het volledige programma en inschrijving!

Begeleidingsgroep voor hoogbegaafde studenten

Wellicht ben je al op de lagere school of middelbare school aangelopen tegen uitdagingen die te maken hadden met hoogbegaafd zijn. Het kan ook zijn dat je er op de universiteit pas achter komt dat je hoogbegaafd bent.

Als je ervaart dat hoogbegaafdheid uitdagingen met zich meebrengt waar je graag met andere hoogbegaafden over wilt praten, en je wilt aan de slag om negatieve gevolgen of patronen waar je op dit moment mee te maken hebt te veranderen, dan kan deze groep iets voor jou zijn. Op 29 maart aanstaande start een nieuwe begeleidingsgroep. Lees meer

Tip: CV en LinkedIn profiel check service

De Career Service FSW heeft een gratis CV & LinkedIn profiel check service! Je kunt op de volgende manieren gebruik van maken van een CV en/of LinkedIn profiel check door onze student-assistenten:

  • Kom op woensdag 16 maart 2022 tussen 12.00 en 14.00 uur (met je laptop of CV op papier) naar de Student Support FSW balie op de begane grond in het Pieter de la Courtgebouw voor een gratis check van jouw CV/LinkedIn profiel.
  • Bespreek je CV/LinkedIn profiel tijdens een online afspraak.
  • Stuur je CV/LinkedIn profiel per e-mail naar careerservice.socialsciences@fsw.leidenuniv.nl  en ontvang binnen vijf werkdagen een reactie.

Bekijk eerst de tips over CV schrijven en een LinkedIn profiel aanmaken op de Career zone en pas je CV en LinkedIn profiel zonodig aan voordat je een afspraak maakt of deze mailt naar de Career Service.

Activiteiten maart 2022

Loopbaan en solliciteren:
 

Datum   

Activiteit

03/03

Workshop CV & Cover Letter (ENG/online)

8-10/03

Facultaire Loopbaan Oriëntatiedagen (FLO) (NL/ENG/online)

10/03

Werken bij de Overheid (NL/online)

16/03

CV en LinkedIn check service (12.00-14.00 uur)
bij de Student Support FSW balie op de begane grond in het Pieter de la Courtgebouw.

18/03

Workshop CV & Application Letter (ENG/online)

23/03

Workshop Sollicitatiegesprek (NL/online)

31/03 Workshop LinkedIn profile & network (EN/online)

Studieaanpak en persoonlijke ontwikkeling:
 

Datum

Activiteit

02/03

Vergroot je zelfvertrouwen, werk aan je zelfbeeld (NL) (6 bijeenkomsten)

03/03

Workshop Time Management (NL)

10/03

Workshop Tentamens maken + Tentamenzelfvertrouwen (NL)

29/03

Begeleidingsgroep voor hoogbegaafde studenten (NL) (5 bijeenkomsten)

Houd de cursuskalender goed in de gaten! Ook voor eventuele wijzigingen in het programma.

Naar de cursuskalender!

Studiebeurs Prins Bernhard Cultuurfonds

Wil jij volgend jaar studeren in het buitenland? Het Cultuurfonds biedt beurzen aan voor studie en onderzoek in het buitenland. Met een afgeronde master in het vooruitzicht kan je tussen 1 februari en 1 april 2022 een studiebeurs aanvragen. Lees meer..

Student experience

Deze maand laten wij jullie kennismaken met Samil. Samil volgt de master Methodology and Statistics in Psychology en is werkzaam op verschillende projecten bij de POPcorner FSW zoals Students for Students en het Pre-study programme. Lees het verhaal van Samil – en andere student experiences - op ons Instagram kanaal @study_careersupportfsw.

student experience

Vacature Alert!

Functie Organisatie

Vrijwilligersfuncties

@ease Leiden

Security Analyst Internship

Forth Global

Internship Human Resources 

Avery Dennison


Bekijk meer vacatures op de Job portal van de Universiteit Leiden.

Contact Student Support FSW

Voor al je vragen over de student support services van de FSW POPcorner, Career Service en Community Engagement Service:         

Student Support FSW balie

Maandag t/m donderdag van 12.00-14.00 uur
Locatie: Pieter de la Courtgebouw, begane grond

Website studentsupportfsw
Email studentsupportfsw@fsw.leidenuniv.nl

        

Volg ons!

Volg @study_careersupportfsw om op de hoogte te blijven van alle Student Support FSW activiteiten, workshops en initiatieven! We plaatsen hier maandelijks een overzicht van onze activiteiten en delen onder andere vacatures, studie- en carrière-tips in onze posts en stories!

@study_careersupportfsw
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.