Universiteit Leiden

nl en

Ondernemerschap

Ben je bijna of recent afgestudeerd en droom je van een carrière als ondernemer? Of heb jij een gat in de markt gevonden, maar weet je niet hoe je die markt kunt bereiken? Heb je een creatief, innovatief idee om een (maatschappelijk) probleem op te lossen, maar heb je hulp nodig om dit idee te ontwikkelen tot een volwaardig bedrijfsplan?

Luris

Luris kan jou helpen om jouw idee en je ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Als Knowledge Exchange Office van de Universiteit Leiden en Leids Universitair Medisch Centrum beschikt Luris over praktische kennis die zij graag deelt met startende studentondernemers. Daarnaast beschikt Luris over een breed netwerk van ondernemers en professionele ondersteuners waarmee zij je graag in contact brengt. Tot slot heeft Luris toegang tot financieringsinstrumenten die speciaal zijn ontwikkeld om startende ondernemers de kans te bieden een goede start te maken met hun onderneming.

Meer weten? Kom dan eens langs bij PLNT, het Leidse centrum van innovatie en ondernemerschap, of neem contact op met Luris.

Onderwijs over ondernemerschap

Als je eerst meer wilt weten over ondernemen kun je het keuzevak Entrepeneurship and Innovation volgen, onderdeel van de minor Bedrijfswetenschappen, volgen.

Een eigen bedrijf starten

Het kan zijn dat je het idee hebt om een eigen bedrijf te starten. Het is belangrijk je eerst grondig te oriënteren voordat je die beslissing neemt. Je kunt daarvoor bij verschillende instanties terecht die je verder kunnen helpen:

Ondernemersplein
Kamer van Koophandel (KvK)
ZZP-Nederland
Youngstartup
Belastingdienst
Instituut voor midden en kleinbedrijf (IMK)
Eigenbedrijf.startpagina

Bekijk ook de tips op de LU Career zone.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.