Universiteit Leiden

nl en

Vinden en regelen

Een stage of onderzoeksproject in het buitenland is niet alleen een leuke en leerzame ervaring, maar ook een verrijking van je cv. Omdat de arbeidsmarkt steeds internationaler wordt zien veel werkgevers buitenlandervaring als een pluspunt. Hoe je een stage of project in het buitenland regelt, lees je hier.

Registreer in het Study Abroad-portaal

Alle studenten die naar het buitenland gaan als onderdeel van, of in verband met, hun studie aan de Universiteit Leiden, moeten zich registreren in het Study Abroad-portaal. Zo zorg je ervoor dat de universiteit je kan bereiken in geval van nood. Doe dit zodra je van je opleiding toestemming hebt gekregen voor je activiteit in het buitenland.

Corona

De coronapandemie zorgt voor onzekerheid als je een verblijf in het buitenland plant. Door de adviezen en richtlijnen over Gezondheid en Veiligheid op te volgen, voorkom je (financiële) risico’s zoveel mogelijk. Twijfel je of het verstandig is om in deze tijd voor je studie naar het buitenland te gaan? Lees het advies van de universiteit.

Bekijk ook de andere veelgestelde vragen over studeren in het buitenland & corona.

Bekijk het tabblad van je faculteit of opleiding voor meer informatie over de mogelijkheden voor een stage of onderzoeksproject in het buitenland en hoe je hier toestemming voor aanvraagt en je registratie regelt.

Op de pagina’s over studeren in het buitenland vind je ook informatie vinden over activiteiten in het buitenland die je kunt doen als onderdeel van of aanvulling op je studie.

Stage in het buitenland

Vanwege het besluit van de universiteit is het momenteel onder voorwaarden toegestaan om naar het buitenland te reizen voor studie-gerelateerde activiteiten. Het is belangrijk om de procedure Gezondheid en Veiligheid van de Universiteit Leiden te volgen.

Registreer jezelf in het Study Abroad-portaal

Zodra je  toestemming hebt gekregen voor je stage of onderzoek, een goedgekeurd stageplan hebt, moet je je activiteit registreren in het Study Abroad-portaal.

Waarom

Door je activiteit te registreren in het Study Abroad-portaal zorg je ervoor dat de Universiteit Leiden kan nagaan of je bestemming veilig is, en contact met je kan opnemen in geval van nood. Registratie in het portaal is verplicht als je voor je activiteit studiepunten of erkenning op je diploma krijgt, of financiering via de Universiteit Leiden ontvangt.

Wanneer

Registreer je activiteit direct nadat je toestemming hebt gekregen en ten minste 2 weken voor je vertrek. Vertrek je al binnen 2 weken? Vraag dan je buitenlandcoördinator om instructies.                       

Hoe

  • Log in bij uSis > klik op de tegel 'Study Abroad' > kies 'Register another type of study-related activity abroad’.
  • Voer de gevraagde gegevens in, upload eventuele benodigde documenten en klik op ‘submit’.
  • Als je de nodige toestemming hebt en je bestemming veilig is, zal de universiteit je registratie goedkeuren. Dat betekent dat je mag vertrekken voor je activiteit in het buitenland. Vergeet niet voor je vertrek het reisadvies te checken, voor het geval de situatie wijzigt.

Voeg zo snel mogelijk je contactgegevens toe in het Study Abroad-portaal, onder 'During your stay'. Vergeet niet je contactgegevens bij te werken als ze wijzigen terwijl je in het buitenland bent. Zo kunnen we je bereiken in noodgevallen.

Vereiste documenten en informatie over je begeleider(s)

Als je je activiteit in het Study Abroad-portaal registreert, moet je het volgende toevoegen: 

  • Documenten:Een door de examencommissie goedgekeurd stageplan 
  • Contactinformatie stagedocent
  • Contactinformatie stagebegeleider
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.