Universiteit Leiden

nl en

Vinden en regelen

Een stage of onderzoeksproject in het buitenland is niet alleen een leuke en leerzame ervaring, maar ook een verrijking van je cv. Omdat de arbeidsmarkt steeds internationaler wordt zien veel werkgevers buitenlandervaring als een pluspunt. Hoe je een stage of project in het buitenland regelt, lees je hier.

Informatie over de mogelijkheid om in het buitenland stage te lopen of deel te nemen aan een project vind je op het tabblad van je faculteit of opleiding.

Stage in het buitenland

Vanwege het besluit van de universiteit is het momenteel niet mogelijk om naar het buitenland te reizen voor studie-gerelateerde activiteiten. 

In zeer uitzonderlijk gevallen kan een verzoek tot uitzondering worden ingediend. Zo kunnen alleen studenten die zich momenteel al in hun thuisland bevinden, een aanvraag indienen om een stage in hun thuisland uit te voeren. 

Let wel: ook in deze situaties moet na de inhoudelijke goedkeuring van het stageplan, alsnog goedkeuring voor de uitzondering worden gevraagd en verleend door het International Incident Team. Dit kan ná de goedkeuring van je stageplan via dit formulier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.