Universiteit Leiden

nl en

Persoonlijke problemen

De Universiteit Leiden heeft een eigen Studietipswebsite ontwikkeld, waarop je oplossingen kunt vinden voor veel voorkomende studieproblemen, net als adviezen en handige tips ter ondersteuning van je studie.

Wanneer je te maken hebt met persoonlijke problemen, kun je altijd een beroep doen op de studentenpsychologen. Wil je problemen beter het hoofd kunnen bieden? Wellicht staat er nuttige informatie in het onderstaande rijtje van veelvoorkomende problemen. Mis je een belangrijk onderwerp? Neem dan gerust contact op met de studentenpsychologen via e-mail.

Familie

Heimwee

Wat te doen bij heimwee?

Pesten

Sociale vaardigheden

Somber en hopeloos

'Ik zie het niet meer zitten.'

Stress management

Mindfulness, of aandachttraining, is voor iedereen geschikt die behoefte heeft aan ondersteuning bij het leren leven met stress, pijn, ziekte, verslaving, vermoeidheid en piekeren.

Zoek op tijd hulp

Zitten persoonlijke problemen je studie in de weg? Zorg dan dat je het tijdig meldt bij je studieadviseur. Dit is nodig wanneer er kans is op studievertraging. 

Lukt het je niet de problemen zelf aan te pakken? Zoek dan tijdig hulp. Je kunt altijd langskomen bij de studentenpsychologen tijdens het open spreekuur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.