Universiteit Leiden

nl en

Aanmelding en toelating

Wil jij je horizon verbreden en verdiepen in een interdisciplinaire gemeenschap? Wil je onderzoeken hoe wetenschap, samenleving en de zelf bewust en strategisch op één lijn kunnen worden gebracht om complexe en met elkaar verweven problemen op te lossen? Bekijk dan de toelatingseisen en aanmeldingsprocedures.

Toelatingseisen

  • Je bent geïnteresseerd om meer te leren over een breed scala aan academische en maatschappelijke vraagstukken; 
  • Je hebt de tijd en zelfdiscipline om een extra-curriculair traject van 30 EC te volgen; 
  • Je gemiddelde cijfer is een 7,0 of hoger. Voldoe je niet aan deze eis, dan kan je alsnog worden toegelaten op basis van jouww motivatie, zoals blijkt uit jouw aanmelding. 
  • Je moet binnen één jaar je propedeusediploma behalen (tot die tijd is de toelating voorlopig); 

 

Wanneer?

Startdatum track

Aanmelden vanaf

Aanmelden tot
2nd semester of first academic year December  7 Februari 23:59
1st semester of second academic year   31 Augustus 23:59

Aanmelding

Bij jouw aanmelding moeten de volgende documenten worden ingediend: 

1. Ingevuld motivatie-essay

2. Curriculum Vitae (CV) 

Een recente cijferlijst van je cijfers van je huidige bacheloropleiding wordt door het Studenten Service Centrum FSW aan je aanmelding toegevoegd. 

Aan het volgen van een Honours College track zijn geen extra kosten verbonden. 

Meld je aan!

Apply now!

Na aanmelding

Nadat jij je hebt aangemeld, beslist de toelatingscommissie of je mag worden toegelaten. 

Als je je hebt aangemeld om in het tweede semester van je eerste studiejaar te starten, kun je voorlopig worden toegelaten en mag je dus starten met de Honours track. Als je voldoet aan de toelatingsvoorwaarde om binnen één jaar je propedeuse te behalen, én aan de overige voorwaarden, wordt je toelating in oktober definitief gemaakt. 

Als je je hebt aangemeld om in je tweede studiejaar te starten, hoor je begin september of je voorlopig wordt toegelaten en in september met je honoursstudie mag starten. In oktober wordt je toelating definitief nadat wij hebben vastgesteld dat je binnen je eerste jaar je propedeuse hebt behaald. 

Procedure   

Voor studenten die zich aan het begin van het tweede semester van hun eerste jaar hebben aangemeld, beoordelen we de aanmeldingen en selecteren we studenten op basis van een combinatie van motiverende aspecten, haalbaarheid van succesvolle afronding van het programma en de maatschappelijke en culturele aspecten in de achtergrond en ervaringen van de student. 

Als er tijdens de aanmeldperiode vanaf juni plekken beschikbaar zijn, wordt door middel van loting willekeurig gekozen welke studenten worden toegelaten tot de Honours track. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.