Universiteit Leiden

nl en

Programma

Je besteedt in totaal 30 EC aan het traject Science & Society.

In het eerste jaar word je klaargestoomd om plaats te nemen in een expertdenktank. Je start met het in kaart brengen van jouw eigen motieven, interesses, competenties en beeld van de toekomst. Dit doe je bij de workshops Personal & Professional Development. Ook onderzoek je jouw rol in samenwerken en ontwikkel je vaardigheden om eventuele conflicten op te lossen.

Vervolgens neem je samen met honoursstudenten van andere studierichtingen plaats in een eigen denktank. Met je denktank ontmoet je prominente wetenschappers en experts uit de samenleving die je helpen inhoudelijke expertise op te bouwen rond actuele problematiek. Met deze kennis ga je binnen een denktank aan de slag en ontwerp je een effectieve interventie voor een maatschappelijk probleem.

De workshop 'Omgaan met Stress' helpt je om bewust en met aandacht in het leven te staan en ook in stressvolle situaties te kiezen voor wat je graag wilt en wat goed voor je is.

In september ga je op een tweedaagse excursie naar Texel. Hierbij leer je je mede-Honoursstudenten beter kennen en werk je aan ideeën voor een duurzame universiteit. Later in het jaar kies je een thema als rode draad voor jouw activiteiten bij Science & Society. De introductievakken voor deze thema’s worden afgesloten aan de hand van een presentatiereeks waar studenten naar elkaars nieuwe inzichten luisteren en hierover met elkaar in discussie gaan. De thema’s zijn:

In het tweede jaar ga je verder met jouw eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit doe je door middel van het zoeken naar jouw gewoontes en uitdagingen. Door je hier bewust van te zijn, is het mogelijk om deze punten te verbeteren.  

Daarnaast kies je tenminste één van de keuzevakken die worden aangeboden door het Honours College FSW. Zo is het mogelijk om te leren hoe je op een journalistieke manier schrijft. Ook kun je je verdiepen in jeugdcriminaliteit, filosofische aspecten van gedragsveranderingen of in het geheim van succesvolle organisaties. Zo stel je een pakket van cursussen samen rondom jouw thema.

Je kunt stage lopen binnen het door jou gekozen themagebied of bij een lopend wetenschappelijk onderzoek. Ook kan je een keuzevak binnen of buiten je studie volgen, zoals bij het Leiden University College

Het is ook mogelijk om in je tweede jaar in te stromen bij het traject Wetenschap en Samenleving. In dit geval haal je dit jaar 20 EC. 

In het derde jaar volg je één of meerdere van de Honours Classes die door de Honours Academy worden aangeboden. Je kiest uit een breed aanbod van deze interdisciplinaire modules. Verder schrijf je een uitbreiding op je bachelorproject door mee te werken aan een lopend onderzoek of door zelf extra of diepgaander onderzoek te doen. Het jaar wordt afgesloten door een presentatie van de opgedane kennis op de Honoursconferentie.

Wil je in het derde jaar voor je studie naar het buitenland? Dat is geen probleem! Op de plaats van bestemming kun je vaak ook een extra vak volgen om toch aan je benodigde Honours EC’s te komen. Mocht de universiteit van de uitwisseling hier geen toestemming voor geven, is het mogelijk om in de zomermaanden een Summer School te volgen of een stage te doen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.