Universiteit Leiden

nl en

Honours College

Wil je meer uit je bachelorstudie halen en ben je in staat om een extra programma te volgen? Dan is het Honours College iets voor jou.

Wat is het Honours College?

Het Honours College is een extra programma van 30 EC voor ambitieuze, nieuwsgierige bachelorstudenten die uitdaging zoeken naast hun reguliere studie. Je kunt een traject volgen bij je eigen faculteit of een andere faculteit. 

Waarom kiezen voor het Honours College?

Je profiteert van kleinschalig onderwijs, waarin veel ruimte is voor discussie. Je hebt veel keuzevrijheid: dat geeft je de mogelijkheid om je eigen onderwijs deels zelf vorm te geven. Daarnaast krijg je de kans over de grenzen van je vakgebied heen te kijken en samen te werken met studenten en docenten uit verschillende disciplines.

Certificaat

Als je het Honours College-traject succesvol doorloopt krijg je een Honours College-certificaat en vermelding van de behaalde honoursvakken op het diplomasupplement. Je krijgt alleen een Honours College-certificaat als:

  • Je 30 EC aan honoursvakken hebt gevolgd, waaronder tenminste één Bachelor Honours Class (5 EC)
  • Je zowel je bachelor als het traject binnen 3 jaar hebt voltooid
  • Het gewogen cijfergemiddelde voor je reguliere bachelor een 7 is of hoger

Toegankelijkheid

Heb je vragen over de toegankelijkheid van het programma? Voel je dan vrij om contact op te nemen met de coördinator van jouw traject.

Vind het traject dat bij jou past!

Benieuwd wat het Honours College te bieden heeft? Bekijk de trajecten hieronder en klik door op het traject dat jij interessant vindt. 

Contact

Honours College
071 527 2084
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Postbus 331
2300 AH Leiden

Nieuws Honours College

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.