Universiteit Leiden

nl en

Aanmelding en toelating

Denk je dat het Leiden Leadership Programme iets voor jou is? Op deze pagina vind je meer informatie over de selectieprocedure. De aanmeldingen voor 2024-2025 lopen van 1 september tot en met 30 september 2024.

Selectiecriteria

Voor het LLP zoeken we een groep studenten met diverse academische disciplines en interesses die zich in het volgende herkennen:

  • Je volgt een masteropleiding aan de Universiteit Leiden, de TU Delft of de Erasmus Universiteit Rotterdam gedurende het gehele studiejaar waarin je het LLP volgt;
  • Je hebt ruimte om naast je reguliere masteropleiding een intensief extra traject te volgen;
  • Je hebt de ambitie en motivatie om meer te leren over leiderschap, zowel theoretisch als praktisch;
  • Je hebt belangstelling voor de maatschappij en je bent nieuwsgierig om over de grenzen van je eigen discipline te kijken en samen te werken met studenten uit andere vakgebieden;
  • Je wilt graag samen met andere studenten verschil maken in een concrete uitdaging waar een organisatie voor staat;
  • Je bent bereid tot kritische reflectie op je eigen ontwikkeling;
  • Je hebt goede studieresultaten behaald tijdens je bacheloropleiding (>7,0) of een verklaring waarom deze ontbreken.

Wanneer?

Het programma vindt plaats tussen november en juni. Al het onderwijs vindt plaats in de avonden tussen 17:15 uur en 19:00 uur en tussen 19:15 uur en 21:00 uur, bij hoge uitzondering ook op zaterdagen van 10.15 – 14.00 of 11.15 – 15.00 uur. Daarnaast streven we ernaar om zoveel mogelijk onderwijs on campus te organiseren en geldt een fysieke aanwezigheidsplicht voor alle onderdelen.

Je vindt meer informatie over het programma en het rooster in de Studiegids. Het rooster wordt ieder jaar tegen het einde van de zomer bekendgemaakt.

Meld je aan

Het Leiden Leadership Programme start één keer per jaar, in november. De aanmeldingen lopen in september. 

Je kunt je aanmelden via de website van het Leiden Leadership Programme. Daar vind je de meest actuele aanmeldingsinformatie. 

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het volgen van het Leiden Leadership Programme.

Selectie en toelating

De selectie vindt plaats op basis van de schriftelijke inzendingen en wordt direct na de aanmelddeadline in gang gezet. Er is plek voor circa 200 studenten. Ieder studiejaar kunnen we een klein aantal studenten van de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam toelaten. 

Je hoort uiterlijk eind oktober (twee weken voor de start van het programma) of je bent toegelaten tot het programma. Zo snel mogelijk na je toelating volgt je rooster.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.