Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Gemotiveerde masterstudenten aan de Universiteit Leiden die hun leiderschapskwaliteiten willen ontwikkelen zijn aan het juiste adres bij het Leiden Leadership Programme (LLP). Het programma is gericht op Nederlandstalige studenten, vandaar dat het in het Nederlands gegeven wordt.

Wat is het Leiden Leadership Programme?

Het Leiden Leadership Programme (LLP) is een eenjarig programma van 20 EC dat je naast je reguliere master doet. In dit programma leer je over leiderschap en ontdek en ontwikkel je je eigen leiderschapskwaliteiten.

Het onderwijs is kleinschalig en je wordt ondersteund door een docentcoach. Zo werk je op een persoonlijke manier aan je eigen ontwikkeling. Het programma is interdisciplinair en bestaat onder meer uit seminars en vaardigheidstrainingen. Ook doe je een assessment waardoor je meer inzicht krijgt in jouw sterke en zwakke punten, en wat het effect is van jouw gedrag op anderen. Daarnaast werk je met een aantal medestudenten aan een pittige praktijkopdracht en ervaar je de complexiteit van leiderschap in de praktijk.

>> Klik hier voor meer informatie over het Leiden Leadership Programme.

Robin Nieuwenkamp

Masterstudent Archeologie

Robin Nieuwenkamp

"Ik had voor het programma niet verwacht dat ik ook zoveel zou leren over de praktische kant van leiderschap. In de trainingen leer je heel anders dan bij een gemiddeld hoorcollege: je wordt uitgedaagd om te experimenteren met verschillende technieken. In het begin voelde dit nog wat onwennig, maar tijdens de praktijkopdracht heb ik hier veel baat bij gehad. Ons eindproduct is zo goed ontvangen door het bedrijf dat ons inmiddels een vervolgopdracht is aangeboden."

Larissa Kalle

Masterstudent Ruslandkunde

Larissa Kalle

"Het eerste wat mij bij het LLP werd verteld, was dat ik er zelf achter mocht gaan komen wat leiderschap voor mij betekent. Het programma biedt hier een breed scala aan instrumenten voor. Behalve de trainingen die je ondersteuning bieden bij je persoonlijke ontwikkeling, geven ook de seminars gedurende het jaar voldoende stof tot denken. De sprekers lopen uiteen van hoogleraren, tot mensen uit de politiek en directeuren bij internationale bedrijven. Het leuke is dat ook naar voren komt dat deze mensen ook met obstakels hebben gekampt en niet gelijk vanaf het begin wisten wat ze moesten gaan doen. Ze bieden daarnaast allemaal een ander perspectief op leiderschap, dus je ziet verschillende stijlen waar je je wel of niet aan op kunt halen."

Wat zijn de voordelen van het Leiden Leadership Programme?

Deelname aan het Leiden Leadership Programme levert je een hoop voordelen op waar je je hele leven van profiteert:

  • Je ontdekt en ontwikkelt je persoonlijke leiderschapsvaardigheden.
  • Je leert talenten van anderen herkennen en inzetten.
  • Je krijgt inzicht in je sterke en zwakke punten.
  • Je weet hoe je effectief functioneert in een organisatie.
  • Je maakt een plan voor je verdere ontwikkeling.
  • Je bouwt aan je professionele netwerk.
  • Je ontvangt een honourscertificaat en krijgt 20 EC extra op je mastersupplement.

Contact

Leiden Leadership Programme
+31 71 527 6161
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden
Postbus 331
2300 AH Leiden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.