Universiteit Leiden

nl en

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de Master Honours Classes (MHC's)? Misschien vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen hieronder.

Staat jouw vraag niet bij de Veelgestelde vragen hieronder dan kun je hem stellen via maclasses@ha.leidenuniv.nl.

Wie kan zich aanmelden?

Nee, als bachelorstudent mag je geen Master Honours Class volgen. Voor bachelorstudenten is er een aanbod van Bachelor Honours Classes.

Nee, als pre-masterstudent kan je geen Master Honours Class volgen. Uiteraard ben je welkom om je aan te melden voor een Master Honours Class op het moment dat je na afronding van je pre-master aan je master bij de Universiteit Leiden begint.

Nee, momenteel kunnen alleen masterstudenten van de Universiteit Leiden meedoen aan een Master Honours Class.

Als deelnemer van het LLP kun je in principe niet deelnemen aan een Master Honours Class, omdat het honoursonderwijs voor masterstudenten kleinschalig is en de Honours Academy zoveel mogelijk studenten de kans wil bieden om dit honoursonderwijs te kunnen volgen.

Aangezien de Honours Academy zoveel mogelijk studenten de kans wil bieden om een Master Honours Class te volgen, mogen masterstudenten slechts één Master Honours Class volgen per academisch jaar.

Aanmelding en toelating

Nee, Master Honours Classes zijn extracurriculaire vakken die je volgt naast je reguliere studie. Voor het volgen van vakken die buiten je reguliere studieprogramma vallen is geen toestemming nodig van de examencommissie.

Voor de Master Honours Classes in het eerste semester kun je je doorgaans inschrijven in september. Voor de Master Honours Classes in het tweede semester kun je je doorgaans inschrijven in februari. Kijk voor de actuele registratiedata op de studentenwebsite.

Waarschijnlijk is de bevestiging van je aanmelding als ongewenste email aangemerkt. Kijk eerst in de Spam-map van het emailadres waarmee je je hebt aangemeld. Zie je daar geen email? Stuur dan een mail naar maclasses@ha.leidenuniv.nl.

Je dient de motivatiebrief in dezelfde taal te schrijven als de taal van de vakomschrijving in de studiegids.

Wegens het grote aantal aanmeldingen elk jaar is het niet mogelijk om van iedere aanmelding een uitgebreide motivatie te lezen. Daarom mag je in je motivatiebrief maximaal 1500 tekens gebruiken (inclusief spaties). Langere motivatiebrieven worden niet in acht genomen. Het heeft dus ook geen zin om een aparte motivatiebrief naar de organisatie van de Honours Class te mailen.

Denk er dus goed over na welke informatie je in je brief wilt delen. Belangrijk om te vermelden is waarom je de Honours Class wilt volgen en wat je meebrengt voor de groep aan kennis en/of ervaring.

Na toelating tot een Master Honours Class

Nadat je toegelaten bent, zal de organisatie van de Master Honours Classes je een week voor de start van de class in uSis inschrijven. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen.

Zodra de inschrijving in uSis afgerond is, krijg je automatisch toegang tot Brightspace. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen.

Neem zo snel mogelijk contact op met de coördinator van de Master Honours Class (zie de vakomschrijving in de studiegids) en vermeld de datum en reden van afwezigheid.

Je mag per class één bijeenkomst missen indien je je vooraf afmeldt met een geldige reden (bijv. roosteroverlap).

Indien je meerdere bijeenkomsten moet missen, kan de coördinator  besluiten dat je de class niet langer kunt volgen.

Master Honours Classes zijn populair en bij tijdige afmelding kunnen we een andere student van de wachtlijst nog plaatsen.

Neem daarom zo snel mogelijk contact op met de coördinator van de Master Honours Class (zie de vakomschrijving in de studiegids) en ook met de centrale organisatie via maclasses@ha.leidenuniv.nl en vermeld de reden van je afmelding.

Na afronding van een Master Honours Class

Wanneer je een Master Honours Class succesvol afrondt, krijg je een certificaat en een vermelding van de class als extracurriculair vak op je diplomasupplement. Dit wordt automatisch voor je gedaan.

Master Honours Classes zijn extracurriculaire vakken. Dit betekent dat je deze class niet kunt inzetten in de keuzeruimte van je reguliere studie en het cijfer dus ook niet meetelt voor je officiële cijferlijst.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.