Universiteit Leiden

nl en

Projecten

Een overzicht van de huidige POPcorner FSW projecten.

Als er vraag of behoefte is aan een nieuw initiatief dat nog niet op onze website te vinden is: geef het aan bij de POPcorner! Omdat projecten snel gestart kunnen worden, kan het actuele aanbod verschillen van het aanbod op de website.

Neem contact op met de POPcorner!

Moeite met het maken van en je houden aan een planning? Doe dan mee met de Studieplangroep! De groep komt eens per week bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we hoe je planning van de afgelopen week is gegaan, en waar de valkuilen zaten. Ook maak je tijdens de bijeenkomst een nieuwe planning voor de komende week, die we met de groep bespreken. 

Naast het planwerk is het ook een gezellige groep, waar studeerafspraken gemaakt worden voor in de universiteitsbibliotheek of in de FSW bibliotheek.

Deze Engelstalige cursus is speciaal bedoeld voor internationale studenten en promovendi die iets willen leren over de Nederlandse cultuur en taal.

Ben je een bachelor- of masterstudent aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW)? Dan kun je gebruik maken van het buddysysteem, een extra voorziening voor studenten en door studenten. Het Buddysysteem is bedoeld voor alle studenten van de FSW die behoefte hebben aan iemand die je helpt bij praktische of inhoudelijke zaken. Het buddysysteem wordt gecoördineerd door studenten van de POPcorner FSW.

Bezoek de Buddysysteemwebsite voor meer informatie

Website Buddysystemen

Het 'Pre-Study Programme' koppelt studenten van de Universiteit Leiden aan 5 vwo’ers met dezelfde uitgangspositie: eerste-generatie studerenden en/of studenten met een diverse culturele afkomst. Op deze manier krijgen de middelbare scholieren de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het academische veld. Enerzijds via het doen van onderzoek en anderzijds door te reflecteren op hun persoonlijke ontwikkeling. Dit onder begeleiding van paraprofessional en ervaringsdeskundige: een universitaire student(e), en gestuurd vanuit de vragen: Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat zou ik willen bereiken? Wat past bij mij?

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.