Universiteit Leiden

nl en

Studietips

Studeren kan nog best een uitdaging zijn. Hoe pak jij je studie aan? Ga je op tijd aan de slag en gebruik je al goede strategieën om veel informatie te verwerken? Of zou je je studievaardigheden nog verder willen verbeteren? Misschien kan jij nog wat extra hulp gebruiken!

Studieadviseur/-coördinator

Heb je vragen over of problemen met studeren? Bespreek dit altijd zo snel mogelijk bij je studieadviseur/-coördinator. Je studieadviseur/-coördinator is je eerste aanspreekpunt voor begeleiding bij en advies over je studie.
Je kunt met zowel praktische als persoonlijke problemen terecht, ook wanneer je hulp nodig hebt bij je studieaanpak, het maken van studiekeuzes, zoals keuzevakken, een minor of een vervolgopleiding.

POPcorner

POPcorner FSW

De POPcorner FSW heeft veel expertise op o.a. het gebied van je studieaanpak en studiesucces. 
Denk aan de volgende onderwerpen: 

 • Studieaanpak, tentamens maken, time management, zelfvertrouwen, keuzes maken, zelfontplooiing, welzijn, hoogbegaafdheid en andere uitdagingen die je bij het studeren kunt tegenkomen.

Je kunt er terecht voor:

 • Individuele begeleiding
 • Workshops, o.a.: effectief studeren, time management, tentamens maken + tentamen zelfvertrouwen.

 • Cursussen/studiegroepen:

  • De Studieplangroep kan iets voor je zijn als je moeite hebt met het maken van en je houden aan een realistische planning.
  • De Social Studying Group is opgezet om studenten in contact te brengen met elkaar om elkaar te motiveren en om samen te studeren. 
 • Online workshops bij de ePOPcorner (in Brightspace).
  De ePOPcorner studievaardigheden workshops zijn volledig online, in eigen tempo te volgen en gratis beschikbaar voor alle studenten van de Universiteit Leiden.
  Onderwerpen van de workshops zijn: Methodologie & statistiek, mindmappen, Study skills, tentamens maken, Time management.

Studietips

Meer studietips over studeren en studievaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en mentaal welzijn vind je op de Studentenwelzijn-website!

Daarnaast post de POPcorner regelmatig studietips op de Instagram van de Faculteit der Sociale Wetenschappen!

Volg ons voor meer studietips!
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.