Universiteit Leiden

nl en

Je verblijf verlengen

Heb je meer tijd nodig om je studie af te ronden? Of wil je na je afstuderen nog in Nederland blijven? Lees hier wat je moet doen om je verblijf te verlengen.

Je studentenverblijfsvergunning verlengen

Als je meer tijd nodig hebt om je studie af te ronden of als je na je afstuderen een vervolgstudie gaat doen bij Universiteit Leiden, moet je een verlenging van je studentenverblijfsvergunning aanvragen.

  1. Lees de Residence permit extension instructions - current Leiden University students.  Hierin staat aan welke voorwaarden je moet voldoen, welke documenten je nodig hebt voor je aanvraag en welke kosten eraan verbonden zijn.
  2. Laat de Universiteit Leiden weten dat je een verlenging van je studentenverblijfsvergunning nodig hebt via dit visa contactformulier.
  3. Je ontvangt een e-mail van de Universiteit Leiden met een verwijzing naar het Visumportaal in uSis. Hier kun je na inloggen je aanvraag voor verlenging indienen

De deadline voor je aanvraag voor verlenging van je verblijfvergunning bij Universiteit Leiden is:

  • drie maanden voor je huidige vergunning afloopt

Over het algemeen duurt het 4 tot 8 weken voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) je verzoek heeft verwerkt.

  • Om in aanmerking te komen voor een verlenging van je studentenverblijfsvergunning, moet je bewijzen dat je voldoende financiële middelen hebt voor zowel je levensonderhoud als het collegegeld voor je komende studieperiode. Het vereiste bedrag is €975 (2023)* per maand, plus collegegeld.
  • De kosten voor een verlenging van je verblijfvergunning bedragen €210 (2023)*.

* Deze bedragen worden vastgesteld door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en veranderen jaarlijks.

In Nederland blijven na je studie

Oriëntatiejaar

Ben je bijna of net afgestudeerd? En wil je in Nederland blijven om werk te zoeken? Dan kun je een verblijfsvergunning aanvragen voor een oriëntatiejaar.

Alle procedures en vereisten zijn te vinden op de website van de IND. De IND heeft ook een handig overzicht van de Veelgestelde Vragen over een zoekjaar (in English).

Bekijk de webinar van de IND i.s.m. Nuffic:

Ander soort verblijfsvergunning

Je kunt ook op andere gronden een verblijfsvergunning aanvragen, bijvoorbeeld omdat je in Nederland gaat werken of omdat je een Nederlandse partner hebt. Bezoek de website van de IND voor meer informatie over voorwaarden en procedures.

Een verblijfsvergunning regelen op andere gronden dan een studie is je eigen verantwoordelijkheid. De universiteit kan je hier wel bij adviseren; je bent welkom om een (online) afspraak te maken tijdens het spreekuur visa/verblijfsvergunning.

Spreekuur visa/verblijfsvergunningen

Heb je een vraag over je verblijfsvergunning? Plan een (online) afspraak tijdens het spreekuur visa/verblijfsvergunning - zie contactgegevens. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.