Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Humanities Career Event 2024

  • Career Service Humanities
Datum
woensdag 10 april 2024
Tijd
Bezoekadres
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Denk jij wel eens na over wat je na je studie wil gaan doen? Weet jij al in wat voor organisatie je zou willen werken? En hoe bereid je je voor op de arbeidsmarkt?

Woensdag 10 april is het zover, hét moment om je te oriënteren op je toekomst tijdens het Humanities Career Event in Leiden. Het belooft een inspirerende middag te worden met verschillende workshops en presentaties.

Dit programma maakt deel uit van het Leiden University Career Event (8-11 april 2024)

Programma

Diverse alumni workshops en presentaties, een unieke kans om hen alles te vragen over hun loopbaan! Onder andere het Aidsfonds, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Google, Kunstmuseum, MediaStages en de AIVD zijn aanwezig. En laat vooral ook je CV en kledingstijl checken en een professionele foto maken tijdens de afsluitende borrel.

13:00 - 13:25

Inloop en registratie

13:30 - 14:15

Ronde 1: workshops/Presentaties

14:30 - 15:15

Ronde 2: workshops/Presentaties

15:30 - 16:15

Ronde 3: workshops/Presentaties

16:15 - 17:30

Borrel en activiteiten: CV-check, Fotograaf, Styliste etc.

 

Meld je hier aan!

En volg het Humanities Career Event om alle updates te krijgen, we hopen je op woensdag 10 april te zien!

Inschrijven

Workshops en activiteiten

"Werken voor de AIVD: de mythes ontrafeld!" 

In een presentatie wordt door een medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst een beeld geschetst van wat de dienst doet en wat vooral ook niet. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen over wat je met jouw studie of achtergrond kunt bijdragen aan een veiliger Nederland. 

Ieder jaar tienduizenden nieuwsberichten in tekst en op de radio, vele honderden persalarmen (een soort pushmeldingen voor media), graphics én een eigen beeldbank. Daarmee bereikt het ANP dagelijks bijna alle Nederlandse media, en daarmee indirect een heel groot deel van de mensen die het nieuws op de voet volgen. Hoe is het om bij dit persbureau te werken? In deze workshop vertel ik je daar graag meer over! Ik werk sinds een jaar op de Binnenlandredactie van het ANP en heb daarvóór zes jaar voor de NOS gewerkt, op redacties in Den Haag en Hilversum. Maar mijn hart ligt in Leiden, de stad waar ik in 2013 afstudeerde als neerlandicus en waar ik sindsdien nog altijd woon. Hopelijk tot ziens tijdens mijn workshop! 

Leraar worden in het voortgezet onderwijs 

Wil je je kennis over jouw vakgebied delen? Heb je hart voor het onderwijs en zin in lesgeven? Vind je het leuk om met leerlingen te werken? Dan is een baan als leraar in het voortgezet onderwijs mogelijk iets voor jou!  

Als studievoorlichter van het ICLON vertel ik je graag meer over werken in het onderwijs en de verschillende lerarenopleidingen die de Universiteit Leiden aanbiedt. Omdat ik zelf ook nog als docent klassieke talen voor de klas sta, weet ik hoe mooi en uitdagend het beroep van leraar kan zijn. Ook als je nog in de oriënterende fase zit, ben je van harte welkom. Hopelijk geeft ons interactieve onderdeel van de bijeenkomst je meer inzicht of het onderwijs bij je past.  

Tijdens de bijeenkomst vertelt een student hoe het is om leraar te zijn. Waar moet je allemaal op letten als je voor de klas staat en welke handvatten krijg je vanuit het ICLON aangereikt? Tenslotte gaan we in op de verschillende lerarenopleidingen van het ICLON. Welke lerarenopleiding bij jou past, hangt onder andere af van jouw vooropleiding en wensen. Zo is er vaak ook de mogelijkheid om bepaalde trajecten zowel in voltijd als deeltijd te doen, waardoor een combinatie met een andere baan wellicht een optie is. Ik vertel graag over de opzet van de lerarenopleidingen, de toelatingseisen en de financiën. Aan het einde is er nog de mogelijkheid om vragen te stellen.   

Heleen Wink - Informatieadviseur bij KBenP Informatieprofessionals • BA en MA Geschiedenis op de Universiteit Leiden • In 2020 gestart als Trainee Informatiespecialist, vervolgens doorgegroeid als Informatieadviseur • Opdrachten gedaan o.a. bij Rijkswaterstaat, Raad van State, Gemeente Barneveld, RDW, Tilburg University en Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ

Ben jij een informatiespecialist?

Breng jij graag orde en structuur aan in bijvoorbeeld informatie, documenten en in Google Drive?
Ben jij degene die om hulp wordt gevraagd bij nieuwe applicaties, websites of wanneer er iets gevonden moet worden? Deel jij graag jouw tips en tricks over het vinden van de juiste informatie? Duik jij als een speer in verschillende informatiebronnen en -systemen? Dan is informatiemanagement misschien wel iets voor jou!

Op woensdag 10 april van 13:30 tot 14:15 uur vertellen wij in onze workshop jou graag meer over het vakgebied van informatievoorziening en (digitale) archivering en de werkzaamheden van een informatiespecialist en -adviseur! Daarnaast gaan wij interactief aan de slag met een praktijkcasus van een van onze opdrachtgevers.

 

Maar wat doet een informatiespecialist?

Als informatiespecialist bewaar jij het overzicht over de informatiesystemen en -collecties van de organisatie en ondersteun je jouw collega’s in het informatiebeheer. Hierdoor zorg jij ervoor dat de juiste informatie vindbaar is en blijft. Als informatieadviseur onderzoek, adviseer en implementeer jij díe verbeteringen in de informatiehuishouding die hét verschil maken voor de organisatie.

Meer weten? Kijk dan op: https://www.opdrachtinformatiemanagement.nl/wat-we-doen/
 

Ook een start maken als Informatiespecialist?

In het tweejarig traineeship van KBenP Informatieprofessionals ben je vier dagen per week werkzaam als informatiespecialist op uitdagende projecten. Daarbij word je ondersteund door de ervaren adviseurs van KBenP Informatieprofessionals. Daarnaast besteed je de vijfde dag per week aan je opleiding bij GO Opleidingen, waar je alle kennis opdoet die je nodig hebt.

Meer weten? Kijk dan op: Traineeship Informatiebeheer / Informatiespecialist (opdrachtinformatiemanagement.nl)

Ferdi Mac Gillavry - Resource Manager bij KBenP Informatieprofessionals • Informatiedienstverlening en -management op de Haagse Hogeschool • Sinds 2017 actief bij KBenP Informatieprofessionals

Ik ben Yaora (25) en ik werk momenteel als onderzoeker bij de gemeente Den Haag. Ik heb jaren in Leiden gestudeerd in de richting van Chinastudies en Azië studies. In de workshop vertel ik hoe ik terecht ben gekomen bij mijn huidige functie die op het eerste gezicht wellicht niet heel erg lijkt te matchen. Ook vertel ik over mijn werk als onderzoeker en kan je mij vragen stellen over solliciteren.  

Diana Rietdijk behaalde haar master in de Franse taal- en letterkunde in 1990.  

Zij ging in eerste instantie via het uitzendbureau aan de slag als eerstelijnsvoorlichter van het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat, waar telefonisch vragen van publiek en pers beantwoord werden.  

Erna volgden mooie carrièrekansen in de publieke sector (meest ministeries) en banen op het snijvlak van overheidscommunicatie en politiek.  

Na verloop van tijd werden mensen die zij in haar beginjaren zo vaak aan de telefoon had gehad, en met name hun verhalen, het richtsnoer voor haar loopbaankeuzes. Met een geïmproviseerd portfolio en wat voorbeelden van eigen proza werd zij speechschrijver bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, dat later samenging met het ministerie van Economische Zaken, en zich daar nadien weer van afscheidde.  

Inmiddels schrijft zij sinds 16 jaar speeches en andere teksten ten dienste van ministers en staatssecretarissen. In 2014/15 schreef zij korte tijd ook voor de leden van het college van Procureurs-Generaal van het Openbaar Ministerie.  

Op dit moment maakt zij deel uit van het team dat speeches schrijft voor de ministers van het ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Naast de huidige ministers coacht en adviseert zij andere topsprekers van dit ministerie en begeleidt zij ambtenaren die hun retorische vaardigheden willen verbeteren. 

Joy is a sustainability consultant, working for the Amsterdam-based consulting company Holtara. She studied at Leiden University, graduating from BA International Studies in 2020 and from MSc Governance of Sustainability in 2022. Holtara is an ESG and sustainability-focused consulting company, developing successful ESG and sustainability programs, and combining expert advice with an award-winning platform. The workshop hosted by Joy will be focused on a company case-study and the development of a tailor-made ESG strategy.

Danielle Drost is sinds 2018 werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken als beleidsmedewerker en diplomaat. Ze heeft ervaring opgedaan op thema’s zoals mensenrechten, humanitaire hulp en handelsbevordering, voordat ze in 2022 startte bij de Directie Inclusieve Groene Groei als senior beleidsmedewerker SDG7.1 (duurzame energie). Tijdens de Career Days zal ze studenten vragen om samen met haar na te denken over de belangrijke elementen die er in de post-2030 agenda voor SDG7.1 moeten komen en hoe NL die agenda vervolgens het beste kan promoten binnen de VN. Wie zijn de belangrijkste stakeholders en welke landen zouden mondiale afspraken over duurzame energie juist kunnen tegenwerken?

Luca Kuiper is sinds 2019 werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vorig jaar heeft hij het IBBZ-traject  gevolgd. Momenteel is hij actief binnen de Task Force Cyber van de Directie Veiligheidsbeleid, waar hij zich richt op het bevorderen van mensenrechten binnen de internationale governance van digitale technologieën, zoals Artificiële Intelligentie (AI). Hiervoor, was Luca werkzaam bij de Eenheid Strategische Advisering van het ministerie, waar hij zich al richtte op de nexus technologie en geopolitiek. Hij behaalde een Bachelor in International Studies (Universiteit Leiden) en een Master in International Relations (UPF Barcelona).

BZ selecteert jaarlijks een nieuwe lichting beginnend beleidsmedewerkers. Op de website van Werken voor Nederland vind je meer informatie.

ontwikkelingen arbeidsmarkt en skill-based Recruitment

Randstad: ontwikkelingen arbeidsmarkt en skill-based Recruitment

Door de krapte op de arbeidsmarkt ondervinden bedrijven steeds vaker problemen met het vinden van het juiste talent. Hierbij is skill-based recruitment een topic wat deze dagen belangrijker wordt. In de workshop van Randstad dagen we jou uit om verder te kijken dan je studie titel en denken we samen na over jouw onderliggende skills! Al meer dan 60 jaar brengt Randstad mens en werk bij elkaar. Met onze dienstverlening wereldwijd zijn we van groot maatschappelijk belang en dragen wij dagelijks bij aan de wereld van werk. Zo kunnen we jou goed een kijkje geven in de arbeidsmarkt.


Wij helpen mensen bij het vinden van een baan en geven hun carrières vorm. Hier speelt skill based recruitment een tegenwoordig onmisbare rol en daar nemen wij jullie graag in mee: zoals wat dit betekent voor bedrijven en hoe kan jij daar als starter op inspelen. Daarom ontdekken wij graag met jou welke competenties je al hebt en welke je verder moet ontwikkelen om je carrière een boost te geven!

BECIS | DIOR Traineeships Informatie- en Verandermanagement en Open op Orde

BECIS | DIOR is een adviesbureau in Informatie- en verandermanagement. Onze opdrachtgevers zijn de overheid en semi-overheid. Denk aan gemeentes, universiteiten en ministeries. Onze adviseurs helpen deze instanties met het het creëren van een transparantere overheid door het optimaliseren van diverse informatiestromen. Hiermee streven wij ernaar de overheid efficiënter te laten opereren. 

Ons Traineeship 

Traineeship Informatie- en Verandermanagement 

Dit traineeship zorgt ervoor dat jij zoveel mogelijk kennis opdoet van het vakgebied en tegelijkertijd kan groeien als professional. Wat wij precies bedoelen met groeien? Vallen, opstaan en weer een volgende sprong in de digitale wereld maken, net zolang totdat jij weet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Je volgt het leertraject, samen met andere energieke young professionals, aan onze DIOR Academy. Je leert veranderingen door te voeren en combineert daarbij de menselijke interactie met informatiehuishouding. 

De Workshop 

In onze workshop maak je alvast kennis met het vak en het Traineeship. Ook vertellen we graag meer over onze bedrijfscultuur, wat het werken bij ons zo leuk maakt en welke opdrachten je bijvoorbeeld zou kunnen gaan uitvoeren.  

Heb je altijd al in een museum willen werken? Maar ambieer je liever een wat praktischer beroep in plaats van theoretisch? Dan vertel ik graag wat meer over de functie van registrar in het Kunstmuseum Den Haag! Is een theoretische opleiding aan de faculteit Geesteswetenschappen dan vergeefse moeite? Welnee! Het zal je misschien verbazen hoe wezenlijk het is om in je dagelijkse werkzaamheden te begrijpen waarom mensen bepaalde keuzes maken of op een bepaalde manier handelen (of gehandeld hebben). Zeker in functies zoals bij een projectleider, of in mijn geval als leidinggevende en registrar. Hopelijk zien we elkaar op 10 april! 

Daan van Esch is a Senior Technical Program Manager with the Google Speech team. He works on internationalization for language technology at Google, harnessing machine learning and scalable infrastructure to bring support for new languages to products like Gboard, the Assistant, and Gemini. In his 10+ years with Google, he's worked on text-to-speech synthesis, automatic speech recognition, smartphone keyboards, machine translation, and more. He also enjoys working on technology to assist linguists and communities in language documentation and revitalization efforts. Daan holds a degree in Chinese Studies from Leiden University, where his research focus was Chinese linguistics and natural-language processing.

Leander den Boer is consultant bij Publyon, een van de grote Public Affairs kantoren in Den Haag. Publyon jaagt positieve verandering aan door stevige bruggen te bouwen en wederzijds begrip te kweken. Zo delen Leander en zijn collega's kennis om mensen en organisaties door ingewikkelde beleidsprocessen en wetgeving te loodsen, houden ze de politiek nauwgezet in de gaten om hierop in te spelen en doen ze aan effectieve belangenbehartiging richting politiek, overheid en maatschappij, met de juiste boodschap en positionering. Ben jij een echte politieke junkie en wil je meer weten over het reilen en zeilen in Den Haag? Kom dan vooral naar deze workshop waarin Leander je meeneemt in een dag als Public Affairs consultant en samen met jou de hersenen kraakt over een uitdagende lobby-casus. 

Na het afronden van twee bachelors, Nederlandse Taal en Cultuur en Filmwetenschap, en het net niet afronden van de master Film and Photographic Studies, ging ik in juli 2023 aan de slag als junior tekstschrijver bij communicatiebureau Leene Communicatie. In deze workshop vertel ik hoe ik op deze plek terechtgekomen ben. Daarnaast introduceer ik Leene Communicatie en vertel ik je hoe de dagen eruitzien bij een communicatiebureau (spoiler: afwisselend). Ten slotte duiken we in een case om te kijken hoe je met kleine aanpassingen een brief toegankelijker en leesbaarder maakt. Ook kun je me natuurlijk allerlei vragen stellen, bijvoorbeeld over je studie (niet) afronden, het werkende leven en communicatie.

Tijdens de workshop vertellen Amber en Robin wat er allemaal komt kijken bij het werk als ondertitelaar, laten we wat voorbeelden zien en mogen jullie zelf met een paar vertalingen aan de slag. Ook behandelen we het werken met machinevertalingen, aangezien die steeds meer gebruikt worden in deze branche.

Ik ben Robin Sonders en ik werk als ondertitelaar bij Iyuno. Mijn werk bestaat deels uit het vertalen van Engelse tv-programma’s en films, en deels uit het maken van ondertiteling voor doven en slechthorenden (ODS).

Ik ben Amber Biemans (28). Ik heb Engelse Taal en Cultuur en Linguistics (Translation) aan de Leiden Universiteit gestudeerd.
Ik ben in 2022 begonnen bij medialokalisatiebedrijf Iyuno in Hilversum als vertaler en ondertitelaar.
Na een half jaar ging ik naast het vertalen twee dagen op de planning werken.
Sinds februari 2024 werk ik fulltime als receptioniste. Ik ontvang de stemacteurs en regisseurs en zorg dat de administratie van de contracten op orde blijft.

Inge van Baren studeerde Griekse & Latijnse Taal en Cultuur en Engelse Taal en Cultuur in Leiden. Na een aantal jaren voor de klas, maakte zij de overstap naar consultancy. Inmiddels werkt zij als Learning Development specialistbij ING, waar zij trainingen ontwikkelt voor een wereldwijd publiek. Ben je benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen en maken van trainingen binnen een grote, internationale organisatie? En wil je weten hoe een achtergrond in geesteswetenschappen daarbij kan helpen? Schrijf je dan nu in voor deze workshop!

Mijn naam is Evi Sonnemans en ik werk als consultant bij Public Matters, een Public Affairs kantoor met vestigingen in Den Haag en Brussel. Wij ondersteunen organisaties op het gebied van beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie. Of het nu gaat om een nieuw wetsvoorstel, het bijsturen van beleid, het op de markt brengen van een nieuw product of tegengaan van ongewenste handelsbeperkingen, onze rol is het adviseren over de juiste strategie richting politiek-bestuurlijk Den Haag, media en andere stakeholders. Wij werken voor diverse sectoren, waaronder bouw & vastgoed, mobiliteit, klimaat & energie, financieel & fiscaal, de publieke sector, technologie en zorg. 

Mijn werk bevindt zich op het snijvlak van bedrijfsleven, politiek en maatschappij. In de workshop over Public Affairs vertel ik hoe mijn studies Geschiedenis en Internationale Betrekkingen: European Union Studies in mijn werk terugkomen en wat Public Affairs inhoudt. Daarnaast neem ik je aan de hand van een aantal lobbyvoorbeelden uit de praktijk en do's & dont's mee in hoe lobbyisten hun weg vinden in politiek Den Haag. Zeker nu in formatietijd van cruciaal belang. 

Mijn naam is Adriane Schultz, tijdens mijn bachelor en master heb ik altijd veel theoretische kennis opgedaan over beleidsprocessen en -vorming, zowel op Nederlands als Europees niveau. Vaak was het onderwerp overheden, zelden public affairs. Dit wakkerde mijn interesse in public affairs aan, die groeide door mijn jaar bij UNICEF Groningen. Daar heb ik op kleine schaal ervaren hoe impactvol beleidsbeïnvloeding kan zijn, wat mijn interesse versterkte in hoe beleid ‘echt’ tot stand komt.

Als Trainee bij Public Matters hoop ik meer te leren over beleidsprocessen en de beïnvloeding daarvan. Daarnaast schrijf ik de komende maanden mijn masterscriptie voor de double-degree master European Governance.

Workshop Op de tentoonstellingsvloer / Werken in een museum

Gedurende zijn studie Geschiedenis kwam Frank de Hoog in aanraking met de museumwereld, wat hem sindsdien niet meer heeft losgelaten. Als programmamaker presentatie bij het Maritiem Museum Rotterdam houdt hij zich bezig met tentoonstellingen en andere presentatievormen om de verscheidenheid aan verhalen over de maritieme wereld aan het publiek te vertellen. In deze workshop word je uitgenodigd om als gastcurator je onderzoek naar de tentoonstellingsvloer te vertalen. Waar moet je op letten, aan welke kaders moet je voldoen en hoe laat je jouw onderwerp tot verbeelding spreken? En vooral hoe komen je opgedane vaardigheden tijdens je studie hierbij van pas?

Hoi! Mijn naam is Hanna en ik ben 27 jaar. Tussen 2014 en 2020 studeerde ik met veel plezier aan de universiteit van Leiden. Eerst film- en literatuurwetenschap en Engels en daarna de master Book and Digital Media Studies. Sinds 2020 werk ik in het boekenvak. Eerst bij uitgeverij Atlas Contact en sinds een jaar bij uitgeverij Ambo|Anthos als publiciteitsmedewerker. Tijdens de workshop zal ik het hebben over hoe mijn werkweek eruitziet, de organisatie waar ik werk en hoe de skills die ik tijdens mijn studie heb opgedaan van pas komen. Natuurlijk heb ik ook adviezen en tips voor iedereen die aan de slag wil bij een uitgeverij. Hopelijk tot dan! 

In de voorlichting over stagelopen in de creatieve industrie neemt Mediastages je mee en vertelt: 

  • Welke keuzes je te wachten staan 
  • Hoe het werken in de creatieve industrie eruitziet en welke opties er zijn 
  • Hoe je de juiste stage vindt die bij je past 

Én er worden waardevolle sollicitatietips gedeeld van professionals uit het vak. Na deze voorlichting ben jij 10 stappen dichter bij de beste stage voor jou! 

Mediastages is hét platform voor studenten die stage willen lopen in de creatieve industrie. Op onze site www.mediastages.nl  plaatsen wij stagevacatures voor meer dan 300 verschillende bedrijven. Denk aan de publieke omroepen, grote partijen als RTL, Banijay Benelux en Talpa maar ook kleine, innovatieve (start-up) bedrijven, uitgeverijen en online marketing bedrijven. We hebben stages in veel verschillende richtingen: Productie, Redactie, Grafische Vormgeving, Montage, maar ook Marketing/Communicatie. Heel divers, met als gemeenschappelijke deler: de creatieve industrie! 

 

Conversational AI bij NS (via Crossphase)

Ben jij gefascineerd door de interactie tussen mens en kunstmatige intelligentie? Geen droog bèta geneuzel, maar juist vanuit het perspectief van een geesteswetenschapper. Die passie heeft mij van mijn studie Taalwetenschap naar mijn huidige rol geleid als Conversation Designer bij Crossphase. Vanuit Crossphase werk ik voor verschillende klanten, van verzekeraar Allianz tot de Nederlandse Spoorwegen. 

Dagelijks houd ik me bezig met het schrijven van chatbotdialogen, het trainen van AI-taalmodellen, en het analyseren van gesprekken tussen mens en machine. Super gevarieerd, en door de snelle ontwikkelingen in het veld heb ik nooit een saaie werkdag.

Interesse in werken met AI? Of benieuwd naar hoe het is om in korte tijd voor veel verschillende grote namen te werken? Tijdens mijn workshop neem ik je mee in de basisprincipes van Conversation Design en vertel ik je graag meer.

In deze sessie gaan we onder meer in op de transferrable skills die geesteswetenschappers aantrekkelijk maken voor (internationale) bedrijven, de werkzaamheden van een project manager bij een internationaal bedrijf, en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Na mijn afstuderen met een tweejarige Master of Arts in Asian Studies, ben ik mijn carrière begonnen als project coördinator bij de Gemeente Amsterdam. Ik kreeg de kans om als projectmanager op het gebied van AI bij Rakuten in Tokio aan de slag te gaan. In mijn huidige rol als projectmanager bij Booking.com heb ik me gespecialiseerd in Content Integrity. De kennis en het perspectief wat ik heb opgedaan door mijn studie geesteswetenschappen heeft bijgedragen aan de manier waarop ik mijn carrière heb vormgegeven.

NGOs heb je in alle vormen en maten, van een groot internationaal initiatief als UNICEF tot een kleiner lokaal initiatief als Vers Beton. Waarin lijken ze op elkaar en waarin verschillen ze? Wat voor soort mensen werken er bij een NGO en hoe leuk is het (of niet leuk)? 

Op basis van mijn eigen werkervaring - in verschillende rollen - bij de World Press Photo Foundation, Arena for Journalism en Aidsfonds Soa Aids Nederland nemen we een kijkje achter de schermen. Waarom heb ik deze sector gekozen en wat heb ik er van geleerd? Wat zou ik anders hebben gedaan of wat juist helemaal niet? 

Naast ruimte voor jullie vragen, gaan we ook samen aan de slag om erachter te komen of een carrière in de NGO sector iets is voor jou.   

Wat, waar en voor wie?

Op 10 april vinden er gelijktijdig in Leiden en Den Haag Career Events plaats: Campus The Hague Career Event

1) Humanities Career Event in Leiden. Dit event is Nederlandstalig, en is bedoeld voor alle Nederlandstalige studenten van de faculteit Geesteswetenschappen uit Leiden en Den Haag.

2)  Campus The Hague Career Event in Den Haag. Deze job market is Engelstalig en is bedoeld voor alle internationale studenten van de faculteit Geesteswetenschappen. Nederlandstalige studenten kunnen kiezen of ze naar het event in Leiden of Den Haag gaan. Daarnaast zijn ook studenten van andere faculteiten op het Campus The Hague Career Event aanwezig.

Activiteiten tijdens de borrel -> stuur alvast je CV in!

Je CV is je visitekaartje. Belangrijk om daarmee een goede eerste indruk te maken bij een werkgever, de loopbaanadviseurs helpen je daar graag bij. Mail je cv vóór 3 april naar Humanities Career Service en je krijgt het tijdens de borrel op het HCE nagekeken terug. Ook is er gelegenheid om tijdens de borrel tot 17:00 uur je cv na te laten kijken door één van de loopbaanadviseurs van de Career Service.

Laat een professionele LinkedIn- of CV-foto maken.

Dress to impress. Welke kleding kan je gebruiken om de beste versie van jezelf neer te zetten? Trek je sollicitatiekleding aan en loop langs bij de styliste voor persoonlijk advies.

Maak tijdens de borrel gebruik van je netwerkskills en ga in gesprek met de workshopgevers.

Aftermovie Humanities Career Event 2019

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.