Universiteit Leiden

nl en

Beurs

Krijn Rietveld Memorial Innovation Award - LUF

Ter nagedachtenis aan Krijn Rietveld (1956 - 2018) hebben het Leids Universiteits Fonds en Koninklijke DSM de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award in het leven geroepen. Deze jaarlijkse prijs is in 2020 gelanceerd en wordt georganiseerd om excellentie in innovatief onderzoek dat bijdraagt aan een duurzamere wereld te erkennen en belonen.

Deadline
N.v.t.
Doelgroep
Master, PhD
Landen/ nationaliteit
Alle nationaliteiten
Type beurs
Studie, Onderzoek
Faculteit
Wiskunde en Natuurwetenschappen

Deze prestigieuze prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste scriptie (MSc), proefschrift (PhD) of postdoc-onderzoek aan de Universiteit Leiden op het gebied van biowetenschappen in combinatie met datawetenschappen. De winnaar mag de geldprijs naar eigen inzicht gebruiken, maar zal worden aangemoedigd om deze in te zetten om een connectie te maken tussen zijn of haar wetenschappelijke prestatie en commercieel succes.

Over Krijn Rietveld

Krijn Rietveld was een wetenschapper en zakelijk leider die zijn leven wijdde aan biowetenschappen. In 1985 promoveerde Krijn aan de Universiteit Leiden, waarna hij zijn levenslange carrière begon bij Koninklijke DSM. Altijd optimistisch en met veel gevoel voor humor wist Krijn bruggen te slaan tussen het bedrijfsleven en de academische wereld. Voor Krijn gingen wetenschap en innovatie over het kijken naar de wereld waarin we leven, het bestuderen van de uitdagingen waar we voor staan en samenwerken in verschillende disciplines om innovatieve oplossingen te leveren die bijdragen aan onze planeet en de mensen die erop leven. Deze gedragingen en overtuigingen vormen de basis van de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award.

Meer informatie

Voor vragen over de Krijn Rietveld Memorial Innovation Award kun je terecht bij Annette Heijn via a.e.heijn@science.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.