Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Dans

Modern jazz intermediate/advanced

Dinsdag van 20:30-21:45 u (start 2 weken later dan aanvankelijk gepland)

Docent
Lenna Schouten

Voor wie
Voor intermediate en advanced dancers.

Inhoud
In deze les duiken we in ons lichaam, ritme, textuur en dynamiek. We grounden, grooven, moven, flowen, smelten en exploderen. We spelen en dagen onszelf uit. In de les werken we aan een sterke techniek en een avontuurlijke mindset om risico's te nemen en om te dansen met maximaal gebruik van de ruimte, contrasterende dynamische kwaliteiten en een steeds veranderende dynamische balans. We spelen met het gewicht van ons lichaam. We laten los en vallen horizontaal door de ruimte. We belichamen onze verbeelding en dansen in het moment. Je krijgt instrumenten waarmee je je eigen proces als danser kunt vormgeven om vrijheid te vinden. Met een continu bewustzijn van je lichaam, de tijd en de ruimte om je heen vind je wegen om op élk moment beschikbaar te zijn voor iedere beweging.

Docent
Lenna Schouten is een dansprofessional gevestigd in Leiden. Sinds haar afstuderen in 2011 aan Codarts, Rotterdam, werkt ze als zelfstandig danskunstenaar en docent. Als danser danste ze recent in werk van Ryan Djojokarso, Danstheater AYA en Yuri Bongers, Danstheater VOS. Als danskunstenaar richtte ze Danstheater Rúm op om dansvoorstellingen te creëren in combinatie met ruimtelijke en beeldende kunst. Momenteel werkt ze als docent voor Nederlands Dans Theater en DansPark. Ze is gespecialiseerd in Inclusieve Dans (Certified Danceability Teacher), Somatic Movement and Real-time composition (Iris van Peppen and Marisa Grande) , Alexandertechnique (Tom Koch), Countertechnique (Anouk van Dijk) and Modern Jazz (Ben Bergmans). Dans betekent voor Lenna een fysieke sensatie, avontuur en het bespelen van tijd en ruimte. Het aangaan van een voortdurend experiment, om verrast te worden door het resultaat.


Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.