Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Toneel en presentatie | Schrijven

Spelen met woorden

Woensdag van 19:00-21:00 uur

Docent
Caroline Bik

Voor wie
Iedereen welkom (ook voor Engelssprekenden).

Inhoud
In deze cursus leer je stap voor stap hoe je een eigen monoloog schrijft én leer je hoe je je eigen tekst overtuigend kunt presenteren. In de cursus ben je met taal, presentatie en theater bezig.

We starten in de cursus met je eigen voornaam met diverse opdrachten daaraan gekoppeld, die je meenemen naar wat jouw monoloog je wil vertellen. Je ontdekt nieuwe woorden en ontmoet onbekende zinnen, terwijl je toch je ware karakter terugziet in wat je schrijft. 
Aan het einde van de cursus heb je een eigen, misschien wel je allereerste, monoloog geschreven en kun je die op jouw persoonlijke, authentieke manier presenteren. Je leert je zelf geschreven woorden op zo’n manier presenteren, dat je woorden echt tot de verbeelding spreken en jou als persoon recht doen.  

Je hebt geen schrijfervaring nodig, omdat ik je aan de hand meeneem: je monoloog komt moeiteloos tot leven. 

Docent
Caroline Bik houdt van taal, verhalen en theater en combineert deze liefdes in haar werk als theaterdocent; speechtrainer en verteller. Zij studeerde eerst als classicus af aan de Leidse Universiteit, daarna als theaterdocent aan de Hogeschool ArtEZ.
Sinds 1998 geeft zij theaterlessen aan kinderen, jongeren en volwassenen op scholen en in culturele centra. Ook werkt Caroline als (speech)trainer voor studenten, ambtenaren of mensen uit het bedrijfsleven.
In haar lessen en trainingen maakt Caroline intuïtief en vakkundig gebruik van theatrale werkvormen om mensen beter te laten presteren. Met veel plezier leert zij mensen spelen met woorden, beelden, beweging en hun fantasie en creativiteit.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken).

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.