Universiteit Leiden

nl en

Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst

Urban sketching by night | 3 lessen tekenen in de buitenlucht

Maandag van 19:30-21:30 uur

Docent
Iemke van Dijk

Inhoud
In deze tekenlessen zullen onderwerp, compositie en licht-donker contrasten centraal staan. We gaan met papier en tekenplank -vanuit het Lipsiusgebouw- naar buiten. Je kiest je eigen onderwerp. Met behulp van een kader kies je een compositie. Er wordt gewerkt met verschillende tekenmaterialen en je wordt begeleid in het maken van keuzes en het komen tot een resultaat. Het gaat erom plezier te hebben in het tekenen en te leren kijken naar toon en compositie.


Voor beginners en gevorderden.
Kleed je warm aan. Bij regen zoeken we een plek onder een afdak.

Deze cursus start vanaf de Watergasfabriek, Papegaaisbolwerk 18-20, aan het Singelpark. Het LAK zorgt voor materialen die tijdens de cursus gebruikt kunnen worden.

Docent 
Iemke van Dijk studeerde aan de Vrije Academie Den Haag en Academie St. Joost in Breda en is sinds 1994 werkzaam als kunstenaar en docent. 
Iemke exposeert in binnen- en buitenland, en was onder meer curator van de Openlucht tentoonstelling in Leiden ihkv '100 jaar ná De Stijl' en ontwierp glas in lood ramen voor de Katholieke Schuilkerk die zich in Museum De Lakenhal bevindt.

Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317

Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.


 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.