Universiteit Leiden

nl en

3 Student-assistenten gezocht bij de afdeling Onderwijs- en Onderzoekbeleid

14 juni 2022

Het faculteitsbureau van de Faculteit Governance & Global Affairs zoekt 3 student-assistenten:

Afdeling Onderwijs- en Onderzoekbeleid

De afdeling Onderwijs- en Onderzoeksbeleid (O&O) is onderdeel van het Faculteitsbureau van de FGGA en ondersteunt met haar diensten de instituten en opleidingen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Daarnaast zijn ook de student career services, het facultaire Honours Programma, het International Office, de Graduate School, en de Scriptiewerkplaats Den Haag Zuid-West binnen deze afdeling ondergebracht.

1. Student-Assistent Onderwijs- en Onderzoeksbeleid

Omgeving

De werkzaamheden raken zowel de opleidingen en de organisatie ervan als het onderzoek en achterliggende processen (publicatiebeleid, subsidieadvies, promovendizaken, ethische toetsing, etc.) en dit betekent dat er veel contact is met bestuurders (wetenschappelijk directeuren, onderwijsdirecteuren, opleidingsdirecteuren) maar ook met instituutsmanagers, docenten en onderzoekers, en collega’s van andere afdelingen binnen het faculteitsbureau (Financiën, HR, Communicatie, Onderwijs Service Centre). De afdeling O&O bestaat uit 12 vaste medewerkers en 4 student-assistenten.

De werkzaamheden

Jij ondersteunt de beleidsmedewerkers op het gebied van Onderwijs en Onderzoek en krijgt zodoende de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen, wat er allemaal nodig is om ervoor te zorgen dat studenten hun onderwijs kunnen volgen en de wetenschappelijke staf het onderwijs kunnen geven en het onderzoek kunnen uitvoeren.

Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • het organiseren van bijeenkomsten voor promovendi (Graduate School) 
 • de procesondersteuning m.b.t. de online tool voor de Ethiek Commissie 
 • het opzetten van een administratiesysteem voor de subsidieadviseur 
 • de procesondersteuning m.b.t. de opleidingsjaarverslagen (onderwijsbeleid) 
 • kleine projecten binnen het International Office

Profiel

Ben jij een gevorderde student bij FGGA en vind je werken in een universitaire omgeving interessant? Dan ben jij wellicht de persoon die we zoeken. Daarnaast:

 • Ben je een betrokken en initiatiefrijke collega; 
 • Kun je goed plannen en organiseren; 
 • Ben je pro-actief en resultaatgericht; 
 • Kun je goed procesmatig werken; 
 • Heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands; 
 • Heb je goede vaardigheden in Microsoft Office;

2. Student-Assistent StudentCare en ondersteuning proces Kwaliteitsafspraken

Omgeving

Binnen het team Kwaliteitsafspraken werken de beleidsmedewerker, projectcoördinator en 3 student assistenten aan de implementatie van de FGGA brede projecten en leggen verantwoording af aan de Vice-Decaan. Het team werkt nauw samen met de afdeling Communicatie. Daarnaast voeren de instituten/opleidingen eigen projecten uit, ondersteund door het team Kwaliteitsafspraken waar nodig. In grotere context wordt verantwoording afgelegd aan het Faculteitsbestuur, de medezeggenschap en de centrale dienst Strategie en Academische Zaken (SAZ).

De werkzaamheden

Jij ondersteunt het anderhalf jaar geleden gestarte project StudentCare, het online platform met vragen & antwoorden over studie en studentleven. Je werkt hierin nauw samen met de Projectcoördinator en de afdeling Communicatie en onderhoudt de contacten met de instituten/ opleidingen. Daarnaast ondersteun je de Beleidsmedewerker in het verantwoordingproces Kwaliteitsafspraken. Een uitgelezen kans om de faculteit beter te leren kennen en jouw professionele vaardigheden verder te ontwikkelen! Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Content: aanvullen, verbeteren en vertalen
 • Doorontwikkeling systeem: meedenken, uitvoeren en doorvoeren aanpassingen 
 • Communicatie: vertalen en (helpen) opstellen van communicatiemiddelen 
 • Projectorganisatie: beheren functionele mailbox 
 • Procesondersteuning verantwoording Kwaliteitsafspraken 
 • Ondersteunende werkzaamheden binnen het team Kwaliteitsafspraken

Profiel

Ben jij een gevorderde student bij FGGA, heb je affiniteit met het thema Studentenwelzijn en vind je werken in een universitaire omgeving interessant? Dan ben jij wellicht de persoon die we zoeken. Daarnaast:

 • Ben je een betrokken en initiatiefrijke collega; 
 • Kun je goed plannen en organiseren; 
 • Ben je pro-actief en resultaatgericht; 
 • Kun je goed werken in teamverband 
 • Heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands; 
 • Heb je goede vaardigheden in Microsoft Office;

3. Student-assistent Career Service

De Career Service van de Faculteit Governance and Global Affairs biedt studenten en pas afgestudeerden begeleiding bij de overstap van hun studie naar de arbeidsmarkt. Vanuit de Career Service organiseren we het hele jaar door verschillende loopbaanactiviteiten zoals loopbaancolleges, een stagemarkt, bedrijfsbezoeken, vaardighedenworkshops en een groot Career Event. Ook kunnen studenten hier terecht voor advies en een CV check.

We zoeken een student-assistent die de activiteiten van de Career Service verder helpt uitbouwen.

Taken

 • Hulp bij promotie van activiteiten, en zorgen voor zichtbaarheid via social media. De SA kan helpen om activiteiten en vacatures onder de aandacht te brengen. Het zou ook fijn zijn als je kunt helpen bij het maken van posters of mooie afbeeldingen die we kunnen gebruiken bij de promotie. 
 • Hulp bij de organisatie van online en offline events zoals het Career Event of een stagemarkt. 
 • Hulp bij het geven van CV checks en workshops. 
 • Hulp bij administratieve taken, zoals bijv. het uitwerken van evaluaties, het uitsturen van bevestigingen en het bijhouden van inschrijvingen. 
 • Hulp bij het opbouwen van contacten in de omgeving van Den Haag (met name internationale organisaties) en het organiseren van nieuwe activiteiten. 
 • Meewerken aan voorlichtings- en loopbaanactiviteiten en het geven van korte presentaties.

Functie-eisen

 • Je bent een actieve student FGGA (2e jaar, 3e jaars of MA) 
 • Je weet wat speelt onder studenten FGGA en hoe studenten het beste te bereiken zijn 
 • Je bent 12 uur per week beschikbaar voor het liefst een wat langere periode 
 • Je hebt ervaring met het organiseren van complexe en soms grote projecten 
 • Je vindt het leuk om te helpen bij evenementen/ voorlichting, soms ook op een avond of zaterdag 

Afdeling Communicatie en Marketing

De afdeling Communicatie & Marketing is verantwoordelijk voor zowel de werving van toekomstige studenten als de communicatie naar medewerkers en huidige studenten en alumni. Ook het naar buiten brengen van onderzoeksresultaten en verworven subsidies van wetenschappers is een belangrijk onderdeel van deze afdeling. Het team C&M is verantwoordelijk voor de websites en de sociale media kanalen van FGGA. Daarnaast worden er veel evenementen bedacht en georganiseerd, zoals de diploma-uitreiking, seminars en wervende activiteiten.

 • Je beschikt over goede beheersing van de Nederlandse en Engelste taal 
 • Je hebt ervaring met communicatie en social media en bent in staat pakkende teksten te schrijven (ook in het Engels) 
 • Je vindt het leuk om mooie afbeeldingen te maken die we kunnen gebruiken bij de promotie van activiteiten d.m.v. Canva, Photoshop en/of Indesign 
 • Je bent een organisatietalent, praktisch ingesteld en hebt een hands-on mentaliteit 
 • Je bent communicatief vaardig, servicegericht, nauwkeurig en betrokken

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Plek voor 3 student-assistenten voor ieder max. 0,5 fte. Inhuur vindt plaats via het uitzendbureau JobMotion. Aanstelling is van 15 juli 2022 tot 1 augustus 2023. Werktijden worden in overleg bepaald.

Op het Faculteitsbureau van FGGA wordt hybride gewerkt, met een minimum van 40% op locatie. Hiervoor is het nodig dat je een laptop/pc hebt met de mogelijkheid tot het doen van (video)calls. Het salaris is volgens de geldende inschaling student-assistenten (min. SA2 €2110 en max. SA3 €2260 bij een 38-urige werkweek).

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij ons onderwijs en onderzoek verrijken en versterken.

Solliciteren

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de procedure kun je contact opnemen met Audrey Aijpassa, Beleidsmedewerker Onderwijs, afdeling O&O, FGGA: a.m.aijpassa@fgga.leidenuniv.nl.

Solliciteren

Sollicitaties vergezeld van een motivatiebrief en cv, kunnen tot en met 4 juli 2022 gestuurd worden naar: a.m.aijpassa@fgga.leidenuniv.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.