Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Meld je aan voor Jong VNK

12 september 2022

Je hebt er misschien altijd al van gedroomd; een eigen galerie oprichten, werken bij een museum of kunstcriticus worden. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Hoe start je je carrière in de culturele sector?
Jong VNK - het landelijk platform voor iedere kunst- en architectuurhistoricus t/m 30 jaar - is er voor jou! Wij verbinden studenten en starters op de arbeidsmarkt met gevestigde vakgenoten en slaan bruggen tussen verschillende generaties kunsthistorici.
Tijdens onze activiteiten kan je andere studenten, recent-afgestudeerden en jonge professionals leren kennen en met elkaar ervaringen delen. Ook bouw je door werkbezoeken, workshops en andere activiteiten aan je professionele bestaan als kunsthistoricus. Recent organiseerden wij bijvoorbeeld een netwerkborrel bij Christie’s Amsterdam, een informatiebijeenkomst over beurzen voor kunsthistorici in het buitenland en bezoeken aan HIZKIA en galerie Fleur & Wouter. De komende maanden staan er allerlei activiteiten op het programma, zoals een bijeenkomst over jong curatorschap in samenwerking met CODA Apeldoorn op 24 november.

Enthousiast? Meld je dan aan en betaal slechts €25,- per jaar: https://www.kunsthistorici.nl/lid-worden/aanmelden/

Als lid van Jong VNK:

  • krijg je toegang tot het grootste netwerk van kunsthistorische Nederland, de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici (VNK).
  • kun je met voorrang deelnemen aan de activiteiten van Jong VNK, zoals lezingen, netwerkborrels en werkbezoeken
  • ontvangt je drie keer per jaar het bulletin Kunsthistorici. Nieuwsgierig? Lees hier het bulletin uit april 2021 met het thema Jong: https://www.kunsthistorici.nl/nieuws/bulletin-kunsthistorici-jong-verschenen/
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.