Universiteit Leiden

nl en

Meld je nu aan voor een Bachelor Honours Class!

4 september 2023

Bachelorstudenten met goede studieresultaten kunnen zich aanmelden voor de interdisciplinaire Bachelor Honours Classes, ook als je niet (meer) aan het Honours College deelneemt. De Universiteit Leiden wil gemotiveerde studenten namelijk de kans bieden om een verdiepend, extracurriculair vak te volgen.

Inschrijving Bachelor Honours Classes nu geopend!

De inschrijving voor de Bachelor Honours Classes van het eerste semester sluit op dinsdag 12 september 23.59 uur. Het aanbod van de classes kun je bekijken in de studiegids.

Bachelor Honours Classes zijn interdisciplinair en houden zich bezig met complexe wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen. Er worden ook Bachelor Honours Classes georganiseerd waarin de focus ligt op de ontwikkeling van vaardigheden. Voor studenten die het Honours College-programma volgen, is een Bachelor Honours Class een verplicht onderdeel van hun programma. Maar ook voor derdejaars studenten die het Honours College-programma niet (meer) volgen, is een aantal plekken beschikbaar in de Bachelor Honours Classes.

Inschrijving en selectie

Inschrijven voor een Bachelor Honours Class kan via de button hierboven tot en met dinsdag 12 september 23:59 uur. Je hoeft je dus niet voor de Bachelor Honours Classes in te schrijven via uSis. Bij de inschrijving word je gevraagd jouw gegevens in te vullen en een korte motivatiebrief te schrijven voor de classes die je graag wilt volgen.

Om de kleinschaligheid van het onderwijs te waarborgen, is er bij de classes slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wij geven jou daarom bij de inschrijving de optie om een eerste, tweede, derde en vierde keuze op te geven. De docenten zullen na afloop van de inschrijfperiode studenten selecteren voor hun Bachelor Honours Class. De uitslag van de selectie voor het eerste semester wordt uiterlijk 25 september per e-mail bekend gemaakt. 

Mocht je nog vragen hebben over de Bachelor Honours Classes en de aanmelding, dan kun je op onze website kijken voor meer informatie of ons bereiken via baclasses@ha.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.