Universiteit Leiden

nl en

Sociaal

Red voedsel, breng de buurt samen: word vrijwilliger bij BuurtBuik Leiden

26 februari 2024

Naast maatschappelijke impact door onderzoek stimuleren medewerkers van de Universiteit Leiden de maatschappij ook op lokaal en persoonlijk niveau. Psychologiedocent Bastiaan Vuyk heeft samen met zijn medebestuursleden vanuit vrijwilligersorganisatie BuurtBuik de locatie BuurtBuik Leiden opgezet. Deze organisatie verzorgt wekelijks een diner van gered voedsel voor Leidse buurtbewoners.  

Vuyk: 'Met gered voedsel van Leidse supermarkten maken onze vrijwilligers elke zondag een gratis driegangenlunch voor mensen die hier behoefte aan hebben en de gezelligheid op willen zoeken. We willen zo bijdragen aan de verbinding in onze mooie stad. We zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers, die hier ook aan bij willen dragen!'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.