Universiteit Leiden

nl en

Leidse bacheloropleiding Religiewetenschappen de nummer 1 van Nederland

De bacheloropleiding Religiewetenschappen heeft in de Keuzegids 2021 het label 'Topopleiding' gekregen.

De bacheloropleiding Religiewetenschappen heeft in de Keuzegids 2021 het label 'Topopleiding' gekregen. De opleiding heeft – samen met slechts vijf andere opleidingen van de Faculteit Geesteswetenschappen – deze onderscheiding ontvangen, omdat studenten zeer tevreden zijn over het onderwijs en de docenten. Jaar na jaar zijn de studenten van de bachelor Religiewetenschappen lovend over het hoogwaardige onderwijs, het toenemend aanbod van vakken en de docenten van wereldklasse. Naast dat de opleiding voor het derde jaar op rij dit label krijgt toegewezen, prijkt de Leidse opleiding (met een score van 81 punten) bovenaan de lijst van de bacheloropleidingen Religiewetenschappen in Nederland.

Naar aanleiding van het heugelijke nieuws merkt de voorzitter van het Opleidingsbestuur, Corey Williams, op: 'Deze erkenning was alleen mogelijk met toegewijde studenten en medewerkers. Ik geloof echt dat ons programma elk jaar beter wordt, allereerst omdat onze stafleden gepassioneerd zijn over wat ze doen als docenten en wetenschappers. Zij proberen constant hun vakken te verbeteren en zijn zeer bereid om te luisteren naar feedback van de studenten – wat van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat er rekening wordt gehouden met hun stem. Daarnaast geven onze studenten blijk van hetzelfde niveau van toewijding. Ze geven om de studie, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de volgende generatie studenten. Dit is ook de inzet van het Opleidingsbestuur: om het programma jaar na jaar te blijven verfijnen en verbeteren.'

Het student-lid van het Opleidingsbestuur, Thijs Scherjon, vult hierop aan: 'Deze erkenning komt als geen verrassing voor de studenten. We hebben de uitzonderlijke kwaliteit en variëteit van het onderwijs uit eerste hand mogen ervaren. Dankzij de bevlogen docenten is geen college of werkgroep hetzelfde. Elk van hen heeft een ander specialisme en dat biedt ons velerlei perspectieven. De betrokkenheid van de docenten beperkt zich niet alleen tot het onderwijs. Docenten zetten zich ook in voor de studentenvereniging (T.F.L.S.) en zijn oprecht geïnteresseerd in de studenten. Dit maakt ons programma tot een 'Topopleiding' en een schoolvoorbeeld van het motto van de Universiteit Leiden: 'Discover the world at Leiden University'.

Kijk voor meer informatie over de bachelor Religiewetenschappen op de website van de opleiding. Daar kun je ook informatie lezen over het programma van 2020-2021 en de profielen van medewerkers bekijken die werkzaam zijn bij de Leiden University Centre for the Study of Religion (LUCSoR).

Naast de bachelor Religiewetenschappen biedt Leiden ook een minorprogramma Religion in a Changing World aan (kan volledig Engelstalig worden gevolgd of in combinatie met Nederlandstalige vakken). Tevens wordt er de master Religious Studies (geheel in het Engels) en een educatieve master Religie en Levensbeschouwing (Engelstalige en Nederlandstalige vakken) aangeboden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.