Universiteit Leiden

nl en

Little Amal ontvangt eigen LU Card als warm welkom bij Universiteit Leiden in Den Haag

De metershoge pop, Little Amal, bezocht in de week van 15 november Den Haag. Natuurlijk mocht een welkom door de Universiteit Leiden niet ontbreken. Little Amal (kunstproject The Walk), was uitgenodigd door Stichting Amare. Dit nieuwe Haagse cultuurcomplex, opende afgelopen vrijdag 19 november officieel haar deuren. Het Open Festival dat gepland stond in het kader van deze opening moest helaas door de huidige maatregelen aangepast worden.

'Het was gewoon een ontroerend moment, om je te realiseren wat voor reis ze heeft gemaakt en hoe blij ze was met haar LU Card. Zo ga je er toch meer over nadenken, want ik merkte ook  hoe benieuwd ik ben naar haar verhaal.'

Wat gelukkig wel mogelijk was, was een ontmoeting tussen 2 studenten en Little Amal. Afgelopen vrijdag liep Little Amal langs de Hofvijver waar 2 studenten haar een LU Card mochten overhandigen. Door de LU Card te overhandigen werd symbolisch gezegd hoe welkom zij, en iedereen, bij de Universiteit Leiden is. 

‘Het was gewoon een ontroerend moment, om je te realiseren wat voor reis ze heeft gemaakt en hoe blij ze was met haar LU Card. Zo ga je er toch meer over nadenken, want ik merkte ook hoe benieuwd ik ben naar haar verhaal, ’ vertelde Hanna, Bestuurskunde student in Den Haag.
Zo werd er met weinig woorden maar met een groot gebaar heel veel gezegd. 

Internationaal kunstproject The Walk - Little Amal

The Walk is een reizend project over kunst en hoop. Centraal staat de metershoge pop Little Amal, die een 9-jarig vluchtelingenmeisje symboliseert. Op zoek naar haar moeder reist zij 8.000 km vanaf de Turks-Syrische grens door Europa. Zij vraagt aandacht voor de miljoenen vluchtelingenkinderen die wereldwijd ontheemd zijn. Tijdens deze lange reis brengt regisseur Amir Nizar Zuabi gerenommeerde artiesten, culturele instellingen, lokale gemeenschappen en humanitaire organisaties bijeen. Zo ook afgelopen week in Den Haag. 

Educatie Project Little Amal & Universiteit Leiden 

Voor dit project was er ook een samenwerking met Universiteit Leiden in Den Haag. Het Communicatie team van FGGA heeft een bestaand migratiespel van Bestuurskunde omgebouwd naar het verhaal van dit meisje. Middelbare scholen waren uitgenodigd om dit bij de Universiteit te komen spelen èn om daarbij Amal te ontmoeten. Helaas konden deze activiteiten niet plaats vinden en hopen we de middelbare scholen op een ander moment te ontvangen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.