Universiteit Leiden

nl en

Organisaties en jonge alumni geven waardevolle loopbaantips tijdens Meet the Employer week

De Career Services van de Faculteit Governance and Global Affairs, Sociale Wetenschappen en Geesteswetenschappen organiseerden samen de ‘Meet the Employer’ week van 6 tot 10 december 2021!

Een hele week vol online sessies waarin studenten in contact konden komen met werkgevers, alumni en recruiters. Bijna 700 studenten meldden zich voor deze week aan. De aftrap werd gegeven door Accenture, maar ook organisaties als KPMG, het ICC, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Raad voor de Kinderbescherming, SeederdeBoer en Clingendael deden mee. Naast de verschillende organisaties waren er ook workshops, een Career College over Werken in Communicatie en een panel met stagiairs.

Studenten kregen veel handige tips voor stages en startersbanen. Zo raadde Milou van Vliet (Mazars) studenten aan om jonge alumni op LinkedIn te zoeken en een kort gesprekje te plannen. Hiermee zorg je dat je blijft hangen! Advies van alumni die nu het diplomatenklasje doen was: probeer het gewoon! Laat je niet afschrikken door verhalen. Zorg dat je je eigen kwaliteiten goed naar voren brengt, maar geef ook eerlijk aan waar je je nog in wilt ontwikkelen. Daag jezelf tijdens je studie uit op sociaal gebied, maar doe vooral wat je leuk vindt!

Ook Peter Kasbergen (Public Cinema) raadde studenten aan praktijkervaring op te doen en om op mensen af te stappen. Hoe spannend het soms ook is. Mensen willen altijd graag vertellen en dingen laten zien. Stel vooral veel vragen. Bijna alle sprekers hebben aangegeven dat ze ‘happy to help’ zijn, hier kunnen studenten hun voordeel mee doen!

Waar Guilia Cretti eerder dit jaar de stap van stagiair naar junior researcher maakt, zit Myrthe de Boon momenteel halverwege haar stage bij Clingendael. Ook zij overlaadden ons met tips hoe kans te maken op een interessante stageplek bij dit instituut. Vooral vooraf veel onderzoek doen naar de sprekers waarmee je aan tafel zit, luidde het devies. Door hun specialisme en de organisatie goed te kennen, kom je goed voorbereid en sterk geïnteresseerd over waarmee je jouw drive om voor hen aan de slag te gaan extra benadrukt.

De meeste sessies zijn opgenomen. Een overzicht van de opnames en presentaties vind je hieronder. De Career Services organiseren het hele jaar door evenementen om studenten voor te bereiden op hun carrière. Alle informatie vind je op de website van Career Zone.

Bekijk de opnames en presentaties van Meet the Employer

Opnames  
Accenture (EN) Slides
Veen Bosch en Keuning Uitgeversgroep (NL) Slides
Panel met stagairs (Moesson, Erfgoed Leiden, Luchtmacht) (NL) Slides
KPMG (EN) Slides
Mazars (NL) Slides
Online workshop Networking & LinkedIn (EN) Slides
International Criminal Court (EN) Slides
Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL) Slides
Raad voor de Kinderbescherming (NL) Slides
Cross your Borders (NL)  - 
SeederdeBoer (NL) Slides
Career College: Working in Communication, Marketing & PR (EN)  -
Public Cinema (NL) Slides
Clingendael (EN)  - 
Workshop CV en Motivatiebrief (NL) Slides
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.